BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Polonya hakkında soruşturma başlattı ----

AB, Polonya hakkında soruşturma başlattı

AB, Polonya hakkında 
soruşturma başlattı
13 Ocak 2016 - 17:04 www.finansgundem.com

Yeni medya yasasıyla hukuk devleti ilkesinin iddia edildiği gerekçesiyle Polonya hakkında AB Komisyonu'nca soruşturma başlatıldı

AB Komisyonu, hükümete kamu televizyonu yöneticilerini görevden alma yetkisi veren yeni medya yasası ve Anayasa Mahkemesinin yargılama usullerinde değişikliklerle hukuk devleti ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiylePolonya hakkında soruşturma başlattı.

AB Komisyonu'nun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, yapılan toplantının ardından Polonya'daki yasalarla ilgili olarak ön soruşturma kararı alındığını açıkladı. Soruşturma, Polonya'nın AB Konseyi'ndeki veto hakkını kaybetmesiyle sonuçlanabilecek "hukuk devleti mekanizması" sürecinin ilk adımını oluşturuyor.

Üç aşamalı süreçte önce AB Komisyonu, ilgili ülkedeki tartışmalı konuyu görüşüyor. Eğer AB değerlerine sistematik bir tehlike olduğu kanaatine varılırsa üye devlete endişeleri gidermesi için zaman veriliyor ancak bu karşılanmazsa üye devletin AB Konseyi'ndeki oy hakkını kullanılmasını engelleyen son aşamaya geçiliyor. Bunun için 28 üyeden en az 16'sının onayı gerekiyor.
AB Komisyonu, Polonya'yla ilgili hazırlanacak raporu mart ayında görüşerek, bir sonraki adıma geçilip geçilmeyeceğine karar verecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)