BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"AB önce kendine baksın"----

"AB önce kendine baksın"

AB önce kendine baksın
30 Ekim 2013 - 13:20 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5. İzmir İktisat Kongresi'nde söz alarak önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyet, sermayeyi renklere ayıran, tasnif ve tefrik eden değil ekonominin tüm taraflarını bir ve beraber gören bir anlayışı egemen kılmıştır. Sermayeyi renklere ayırmak, tasnif etmek, makbul ve makbul olmayan iş adamları ayrımı yapmak kesinlikle bir Cumhuriyet anlayışı değildir" dedi.
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk yıllarında uluslararası sermayeye kapı aralandığını, yabancıların mülk edinmesinin önünün Gazi Mustafa Kemal döneminde açıldığını ve yabancılara toprak satıldığını vurgulayarak, "Cumhuriyet tarihimizle ilgili olarak iktisatta, dış politikada, siyasi hayatta, demokraside kuruluş dönemiyle sonrasının, özellikle 1940'lı yıllar ve müdahale dönemlerinin, birbirinden çok farklı olduğunu herkesin bilmesi gerekir" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin büyük sermayedarlarına öz evlat muamelesi yapıp, Anadolu sermayesini horlamak, itip kakmak asla ve asla Cumhuriyetin iktisat politikası değildir" dedi.
Başbakan Erdoğan: "Cumhuriyet nasıl ki 76 milyonun cumhuriyetiyse Cumhuriyet'in kazanımları da eşit derecede 76 milyonun kazanımlarıdır. Cumhuriyetimize yapılmış her hizmet, ortaya konulmuş her eser belli bir zümrenin değil topyekun milletçe hepimizin gurur duyacağı eserlerdir" dedi.
Hızlı Tren çalışmalarına da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Eskişehir arasını bitirdik inşallah yılbaşına kadar İstanbul etabını bitireceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan: "AB'nin önce kendi üyelerine bir bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye'dir. Kendi üyelerini iyi incelemiyor. Özelleştirmeyi en başarılı şekilde yürüten ülke şu anda Türkiye'dir ve bizim iktidarımızdır"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)