BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB liderlerinden Türkiye-Libya anlaşmasına ortak bildiri----

AB liderlerinden Türkiye-Libya anlaşmasına ortak bildiri

AB liderlerinden Türkiye-Libya anlaşmasına ortak bildiri
13 Aralık 2019 - 15:57 www.finansgundem.com

AB liderlerinden Türkiye-Libya anlaşmasına karşı ortak bildiri: Üçüncü tarafları bağlamaz

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin varılan anlaşmayla ilgili AB liderlerinden açıklama geldi. AB üyelerinin vardığı uzlaşma metninde, iki ülke arasındaki anlaşmanın üçüncü tarafları bağlamayacağı belirtildi.

Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) liderleri, Türkiye’nin Libya ile 27 Kasım’da imzaladığı ve 8 Aralık’ta yürürlüğe giren ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’na ilişkin adımlar attı.

AB’ye üye 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının üzerinde uzlaşmaya vardığı ortak bildiride mutabakatın “üçüncü devletlerin egemenlik haklarını ihlal ettiği, deniz hukukuna aykırı olduğu ve bu nedenle üçüncü taraflar açısından hukuki sonuçlarının bulunmadığı” kaydedildi.

BM’ye şikayet etmişlerdi

Türkiye geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan’ın, ABD ve Avrupa Birliği’ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz’i tek taraflı olarak ‘paylaşma' çalışmalarına karşı hamle yapmış ve Libya ile masaya oturmuştu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşması imzalamıştı.

O anlaşmanın ardından hem Yunanistan’dan hem de Güney Kıbrıs’tan birbiri ardına açıklamalar gelmişti. Yunanistan Libya Büyükelçisi’ni sınır dışı ederken, Türkiye’yi de yapılan anlaşma nedeniyle BM’ye şikayet etmişti.

Hafter cephesinden Türkiye'ye tehtit 

Libya’da ülkenin doğusunu kontrol altında tutan ve Türkiye’yi düşman olarak gören General Hafter’e bağlı donanmanın komutanı da önceki gün skandal bir açıklamada bulunmuştu.

Yunan medyasına konuşan Faraj el Mahdawi, Türkiye’yi tehdit ederek, ‘bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını’ söyledi. Greek Reporter’ın aktardığına göre Mahdawi, “Hafter’den emir aldım. Türk arama gemileri varır varmaz onları batıracağım” ifadelerini kullanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)