BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB, küresel banka sermayesi kurallarının uygulanmasında kararlı----

AB, küresel banka sermayesi kurallarının uygulanmasında kararlı

AB, küresel banka sermayesi kurallarının uygulanmasında kararlı
28 Ekim 2021 - 08:11 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, uluslararası çapta kabul edildikten iki yıl sonra, 2025'ten itibaren daha katı küresel banka sermayesi kurallarının son partisini kararlılıkla uygulamak için yasa tasarıları yayınladı.

Avrupa Parlamentosu ve AB devletleri, Avrupa Komisyonu'nun 'Basel III' küresel banka sermayesi anlaşmasını, muhtemelen pazarlık ve ince ayarlarla iç hukuka aktarma önerileri konusunda son söze sahip.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis gazetecilere verdiği demeçte, "Basel III anlaşmasını bazı Avrupa özelliklerini dikkate alarak ve sermaye gereksinimlerinde önemli bir genel artışa yol açmamasını sağlayarak kararlılıkla uyguluyoruz." dedi.

AB'nin yürütme Avrupa Komisyonu, değişiklikleri Ocak 2025'ten itibaren uygulamaya başlamayı teklif ediyor. Kuralları yazan küresel bankacılık düzenleyicilerinden oluşan Basel Komitesi, geçen yıl KOVID-19 nedeniyle 12 aylık bir gecikmeyi kabul etti.

Dombrovskis, bankaların iç sistemleri hazırlamak ve KOVID-19'dan kurtulmayı finanse etmek için ihtiyaç duydukları süre göz önüne alındığında, AB'nin teklifleri yayınlamada İngiltere ve ABD'nin hala önünde olması nedeniyle daha fazla gecikmenin "gerçekçi" olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası ve ticari bankalar, zamanlama konusunda küresel uyum çağrısında bulundu.

McKinsey Küresel Bankacılık Raporu yayınlandı

 

Küresel bankalar Çin pazarına yöneliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)