BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLeyen İtalyanları fena kızdırdı----

Leyen İtalyanları fena kızdırdı

Leyen İtalyanları fena kızdırdı
24 Eylül 2022 - 04:45 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı Leyen'in İtalya'nın seçimlerden sonra 'zor bir yöne gitmesi halinde ellerinde buna yönelik araçlar olduğu' şeklindeki sözleri sert tepkiyle karşılandı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in, dün ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde yaptığı konuşma İtalyanları fena kızdırdı. 

Burada İtalya'daki seçimlere ilişkin endişe taşıyıp taşımadığıyla ilgili soru üzerine Von der Leyen, demokratik tüm hükümetlerle çalıştıklarını belirterek, 'işlerin zor bir yöne gitmesi durumunda, Macaristan ve Polonya örneklerinde olduğu gibi araçlara başvurabileceklerini' söyledi.

Von der Leyen'in sözleri, pazar günü genel seçimlerin yapılacağı İtalya'da infiale yol açtı. Birçok İtalyan politikacı, AB Komisyonu Başkanı'na tepki gösterdi.

Anketlerde üçüncü sırada gözüken ve sağ ittifakla iktidara gelmesi muhtemel partilerden olan Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini, akşam saatlerinde de bir grup partiliyle beraber protesto için AB'nin Roma'daki temsilciliği önüne gitti.

Salvini, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "İtalya saygıyı hak ediyor. Seçimlere üç gün kala tehdit, şantaj kabul edilemez. Tüm Avrupa'yı, İtalya'yı temsil etmesi gereken bir kişi diyor ki 'Eğer İtalyanlar kötü bir şekilde oy kullanırsa bunu durdurmak için nasıl müdahale edeceklerini biliyorlar.'

Kullandığı utanç verici, tehdit edici, şantaj içeren sözlerinden ötürü AB Komisyonu Başkanı'ndan tüm İtalyanlar olarak özür bekliyoruz" diye konuştu.

Lig Partisi lideri, özgür ve demokratik biçimde akıllarıyla oy kullanacaklarını belirterek, Avrupa'da yetkili makamların İtalyanların oyuna saygı duyması gerektiğini söyledi.

AB: Rusların iltica başvuruları için mevcut çerçeve geçerli

 

AB'den 565 milyar euroluk enerji planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)