BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Komisyonu: Almanya'nın enerji vergisine KDV muafiyeti mümkün değil----

AB Komisyonu: Almanya'nın enerji vergisine KDV muafiyeti mümkün değil

AB Komisyonu: Almanya'nın enerji vergisine KDV muafiyeti mümkün değil
16 Ağustos 2022 - 14:12 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Almanya'nın gaz vergisini fiyatın bir parçası olarak alacak olması nedeniyle KDV'den muaf tutulmasının mümkün olmadığını belirtti.

AB Komisyonu Sözcüsü Dan Ferrie, Almanya'nın artan enerji tedarik maliyetinin tüketiciler tarafından da paylaşılması için planladığı gaz vergisinin KDV'den muaf tutulması talebine olumlu yanıt verilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Ferrie, Almanya'nın gaz vergisini fiyatın bir parçası olarak alacak olması nedeniyle KDV'den muaf tutulmasının mümkün olmadığını belirtti.

Doğalgaz fiyatı üzerinden alınacak vergiye KDV eklenmesinin hali hazırda yüksek olan gaz fiyatını daha da artırmasından ve enflasyonist baskıları yükseltmesinden endişe ediliyor.

"Almanya'nın uygulamaya konacak bu verginin arzu edilmeyen sonuçlara yol açmasının engellenmesi arzusunu paylaşıyoruz" diye konuşan Ferrie, "Ancak böyle bir vergiyi KDV'den muaf tutma olasılığı yok, bu nedenle aynı nihai sonuçları ve faydayı gösterecek çözümler bulmak için Alman hükümeti ile temas halindeyiz" dedi.

Almanya'nın doğalgaz tüketimi yüzde 15 azaldı

BDEW tarafından derlenen verilere göre Almanya'nın doğalgaz tüketimi 2022 yılının ilk yarısında ciddi şekilde azaldı. 

Yılın ilk 6 ayında Almanya'nın doğalgaz tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 daraldı. Tüketimin düşmesinde mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığı etkili oldu. 

Hava sıcaklığının veriler üzerindeki etkisi düzeltildiğinde ise doğal gaz tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düştü. 

Yılın ilk yarısında doğal gaz yakıtlı santrallerde elektrik üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 civarında azaldı. 

Almanya'da vergi planı: Enerji maliyetini tüketici ödeyecek

 

Almanya, doğalgaz depolarında yüzde 75 hedefine ulaştı

 

Almanya'da yeni enerji tasarrufu önlemleri

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)