BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ile İngiltere arasındaki ‘Sosis Savaşı’nda ateşkes ilan edildi----

AB ile İngiltere arasındaki ‘Sosis Savaşı’nda ateşkes ilan edildi

AB ile İngiltere arasındaki ‘Sosis Savaşı’nda ateşkes ilan edildi
01 Temmuz 2021 - 17:36 www.finansgundem.com

İngiltere, Avrupa Birliği (AB) ile Brexit sonrasında Kuzey İrlanda gibi Birleşik Krallık topraklarına bazı et ürünlerini göndermek için Eylül ayının sonuna kadar anlaşmaya vardı.

Londra ve Brüksel arasındaki büyük gerginlikten sonra yapılan ateşkes sonucunda İngiltere, sosis gibi soğutulmuş etleri Birleşik Krallık topraklarına göndermeye devam edecek. Etlerin gönderiminin 1 Temmuz tarihinde, bugün yasaklanması bekleniyordu.

İngiltere’nin Brexit Bakanı David Frost, “İngiltere’den Kuzey İrlanda’ya soğutulmuş etin gönderilmesini sağladığımız için mutluyuz. Bu olumlu bir ilk adım ancak kalıcı bir çözüm bulmamız gerekiyor. Kuzey İrlanda, İngiltere’nin bir parçası ve tüketiciler önümüzdeki yıllarda İngiltere’de satın alınan ürünlerden yararlanabilmeli” açıklamasında bulundu.

Diğer yandan, Avrupa Birliği anlaşmanın belli bir süresinin ve güçlü şartlarının olduğunu ifade etti. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic yaptığı açıklamada “Açık çek vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Londra ve Brüksel arasındaki gerilimin kaynağı, AB üyesi olmayan ülkelerde olduğu gibi, geçici olarak planlanan Birleşik Krallık topraklarına soğutulmuş et sevkiyatını yasaklayan tedbirlerin getirilmesiyle ilgiliydi.

Brüksel, Londra’yı verdiği sözleri yerine getirmemekle suçlarken, İngiltere ise AB’nin sert kurallar koymasından şikayetçi.

Brexit’in bir parçası olan Kuzey İrlanda Protokolü, Birleşik Krallık'ın parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasındaki ticareti düzenliyor.

Brexit Londra finansını nasıl değiştirdi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)