BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, iki Kovid-19 ilacına daha onay vermeye hazırlanıyor!----

AB, iki Kovid-19 ilacına daha onay vermeye hazırlanıyor!

AB, iki Kovid-19 ilacına daha onay vermeye hazırlanıyor!
09 Kasım 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ilaç düzenleyici kurumu Avrupa İlaç Ajansı yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Kovid-19 hastalarının tedavisinde yeni iki korona virüs ilacının kullanılmasına izin verileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği ilaç düzenleyici kurumu Avrupa İlaç Ajansı yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Kovid-19 hastalarının tedavisinde yeni iki monoklonal antikorun kullanılmasına izin verileceğini açıkladı.

Bilim insanları, birçok ülkede yüksek aşılama seviyelerine rağmen, hastaneye yatışlarda ve virüsün etkilerinde artış gözlemlendiği için yeni tedavi yöntemleri hayata geçirmeye başladıklarını vurguladı.

KISA SÜREDE SONUÇ BEKLİYORLAR

Sözcü'deki habere göre; Reuters’a konuşan bir kaynak, Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) bu hafta ABD biyoteknoloji firması Regeneron ve İsviçre devi Roche tarafından geliştirilen tedaviye yeşil ışık yakmaya hazırlandığını söyledi. ABD’de REGEN-COV olarak bilinen başka ülkelerde Ronapreve markası altında satılacak ilacın kısa sürede onay alması bekleniyor.

Kaynak ayrıca, Güney Koreli biyoteknoloji şirketi Celltrion tarafından geliştirilen monoklonal antikor Regkirona’nın da bu hafta AB’de kullanımına izin verileceğini açıkladı.

KASIM AYI SONUNA KADAR KARAR AÇIKLANABİLiR

Yetkilendirme sürecine aşina olan ikinci bir yetkili de yaptığı açıklamada iki ilacın da “yakında” piyasaya çıkacağını, ancak kesin tarihlere karar verilmediğini söyledi. Reuters, gizlilik açısından kaynakların isimlerini açıklamadıklarını açıkladı.

Her iki ilaç da şu anda ciddi bir enfeksiyon geliştirme riski taşıyan Kovid-19 hastalarını tedavi etmek için kullanılıyor. Her iki ilaç için de başvurular Ekim ayı başlarında yapılmış ve EMA “iki ay içinde görüş bildirebileceğini” söylemişti. Şirket sözcüsü, Celltrion’un Kasım ayı sonuna kadar kararın açıklanmasını beklediklerini aktardı. Roche ise yorum talebine yanıt vermedi.

EMA, onaylar hakkında yorum yapmazken, iki ilacın, EMA’nın tedavi izinlerinden sorumlu komitesinin bu haftaki aylık toplantılarında tartışıldığını bildirdi. Pazartesi günü başlayan görüşmeler Perşembe gününe kadar devam edecek.

Araştırma: En etkili korona virüs ilacı hangisi?

 

İlaç şirketleri Kovid-19 aşısından ne kadar kazanıyor?

 

'İlaç sıkıntısı' iddialarına yanıt geldi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)