BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB hidrojen ve kritik ham maddeleri ortaklaşa alacak----

AB hidrojen ve kritik ham maddeleri ortaklaşa alacak

AB hidrojen ve kritik ham maddeleri ortaklaşa alacak
22 Mayıs 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

AB'nin ortaklaşa gaz alımı başarılı oldu, hidrojen ve kritik ham maddeleri de ortaklaşa satın alacak


Avrupa Birliği (AB), doğalgazın ortaklaşa satın alınması uygulamasının başarıya ulaştığını değerlendirerek hidrojen ve yeşil teknoloji için gerekli ham maddelerin de ortaklaşa alınmasını değerlendiriyor.

Finacial Times'ın haberine göre Avrupa Birliği, ortaklaşa doğalgaz alımının ilk turuna önde gelen enerji oyuncularının bir çoğunun katılması ve 2023 sonu için hedeflenen 13,5 milyar metreküp gazın yüzde 80'inden fazlasının, 10,9 milyar metreküp, satın alınabilmesinin ardından diğer kritik alanlarda da ortaklaşa satın alma yapacak.

Ortaklaşa doğalgaz alımının ilk turuna Fransa'dan Engie, Norveç'ten Equinor ve İsveç'ten Axpo gibi şirketler katıldı. İtalya'dan Eni gibi şirketler ikinci tura katılmayı planlıyorlar.

AB Komisyonu'nun ortaklaşa gaz alım platformunun yönetiminden sorumlu isim olan Maros Sefcovic yaptığı açıklamada, ilk turun kayda değer bir başarı olduğunu, ancak satın alınan gaz miktarının hala AB'nin toplam kullanımının küçük bir parçası olduğunu vurguladı.

Sefcovic, ilk tur ihaleye 18,7 milyar metreküp tekliği geldiğini, kontrat şartları ve fiyat nedeniyle hepsinin kabul edilmediğini belirtirken, ilk tura 110 enerji alıcısının katıldığını da ifade etti.

AB enerjide bağımlılığı azaltma planında anlaştı

 

AB enerji bakanları doğalgaz fiyatını görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)