BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB halkı dijital para konusunda ne düşünüyor?----

AB halkı dijital para konusunda ne düşünüyor?

AB halkı dijital para konusunda ne düşünüyor?
14 Nisan 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital euro konusunda yapılan değerlendirmelerin sonuçlarını açıkladı.

Tüm dünyada merkez bankaları dijital para ile ilgili araştırma ve altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Çin pilot bölgelerde test işlemlerini sürdürürken, Rusya 2022 yılında dijital parayı hayata geçirmeyi planlıyor. ABD ise mesafeli hatta Bitcoin’in yasaklanmasının bile gündeme gelebileceğini söyleniyor.

Avrupa ise temkinli duruşunu koruyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital euro konusunda yapılan değerlendirmelerin sonuçlarını açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar ve işletmeler dijital para biriminden en çok %43 oranı ile mahremiyet bekliyorlar. Bunu %18 oranı ile güvenlik %11 oranı ile Euro Bölgesi çapında rahat ödeme kolaylığı takip ediyor. Açıklamaya göre ayrıca %9 ek ödeme maliyeti olmamasını %8 ise çevrim içi olmayan kullanımı önemsiyor.

Araştırmaya göre vatandaşlar ve işletmeler dijital euronun mevcut bankacılık ve ödeme sistemlerine entegre olmasını da istiyorlar. Araştırmanın 2021 yılı ortasında beklenen resmi dijital euro çalışması için verilecek karara önemli katkı yapacağı da kaydedildi. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, "Dijital euro Avrupa vatandaşlarının ihtiyacını görürse başarılı olabilir. Dijital euronun vatandaşların ihtiyacını karşılaması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

İsveç 2026’ya kadar dijital parayı test edecek

 

Japonya dijital para testlerine başlıyor

 

Türkiye’nin dijital para takvimi belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)