BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Filistin'e yardım fonlarını yakında serbest bırakacak----

AB, Filistin'e yardım fonlarını yakında serbest bırakacak

AB, Filistin'e yardım fonlarını yakında serbest bırakacak
13 Haziran 2022 - 14:37 www.finansgundem.com

AB'nin Filistin'deki ders kitaplarının içeriği yüzünden bir süredir tuttuğu Filistin'e yönelik yardım fonlarını yakında serbest bırakması planlanıyor.

Filistin'deki müfredatta Yahudi karşıtı içerik bulunduğu iddiasıyla AB'nin Filistin'e yardım fonlarını engellemesi yeniden gündeme geldi.

AB Komisyonu sözcülerinden Ana Pisonero, fonlarla ilgili prosedürü kısa sürede sonuçlandırmayı hedeflediklerini duyurdu. Prosedürün sonuçlanmasıyla fonların mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılacağını bildiren Pisonero, bunların Doğu Kudüs'teki hastaneler ve öncelikli olarak yardıma muhtaç aileler için kullanılmasının planlandığını söyledi.

Filistin'e bugüne kadar 2 milyar euro yardım yapıldı

Pisonero, AB'nin Filistin'e 2014'ten bugüne kadar 2 milyar euro yardımda bulunduğunu, AB'nin Filistinlilere yardıma devam edeceğini beirtti.

AB'nin Filistin'e yönelik fonlarının büyük kısmı, Filistin'deki ders kitaplarında Yahudi karşıtı söylem olduğu gerekçesiyle müfredatta revizyon yapılması talebiyle gönderilmiyordu. Yaklaşık bir yıldır tutulan fonların miktarının 230 milyon euro olduğu ifade ediliyor.

Fonların engellenmesi yüzünden insanlar tedavi edilemiyor

Fonlara getirilen engeller yüzünden özellikle Doğu Kudüs'teki hastanelerde bazı hastaların tedavilerinin yapılamadığı, birçok hastanın hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldığı söyleniyor.

Son olarak geçen ay Filistin'de faaliyetleri sürdüren kuruluş Norveç Mülteci Konseyi (NRC), yardımların durdurulmasının Doğu Kudüs'teki sağlık sistemini felce uğrattığını bildirmişti.

NRC Genel Sekreteri Jan Egeland, "Bu kısıtlamalar, hastalıklarının son aşamasında bulunan ve hayat kurtaran ilaçları alamayan kişileri cezalandırıyor, aileler yiyecek alamadığı için çocuklar aç kalıyor. Brüksel'de alınan siyasi kararların en zalim bedelini Filistinliler ödüyor" açıklamasını yapmıştı.

Filistin Sağlık Bakanı: İsrail'in dayatmaları ilaç sıkıntısına neden oluyor

İsrail güçleri Gazze açıklarında 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı

İsrail polisi 22 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail, Batı Şeria'da Filistinli bir çocuk öldürdü

15 yıl sonra Filistin'e ilk resmi ziyaret! Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)