BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB enerji krizinin perde arkası----

AB enerji krizinin perde arkası

AB enerji krizinin perde arkası
02 Ekim 2021 - 16:19 www.finansgundem.com

Avrupa Çevre Politikaları Enstitüsü'nden Tim Gore, AB'deki enerji krizinin perde arkasını anlattı.

"Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylaması çok iyi bir haber. Bunlar gelişmekte olan ülkeler için oldukça büyük zorluklar. Geçiş süreci kolay değil. Süreci hızlandırmak için daha fazla finansmana ihtiyaç var. Ama gelecekte fosil yakıtların yeri olmadığı kesin."

Bu sözler, Avrupa Çevre Politikaları Enstitüsü Düşük Karbon ve Döngüsel ekonomi Programı Başkanı Tim Gore'a ait.

Gore Avrupa'da yaşanan enerji krizi ile ilgili CNN Türk'e konuştu. Türkiye'nin krizden ders çıkarıp, düşük karbon salınımlı bir ekonomiye geçmesi gerektiğini vurguladı:

"Şu anda düşük karbonlu geleceğe doğru bir yarış var. Örneğin Çin ve Hindistan kendi süreçlerini hızlandırdı. Türkiye gibi ülkeler ise düşük karbona geçiş sürecinin dışında kalma riskiyle karşı karşıya. Bu yüzden şimdi bu süreci hızlandırıp, yarışın bir parçası olmanın tam zamanı ki Türk halkı ileride bunun faydalarından yaralanabilsin."

Çevre Politikaları Uzmanı ayrıca AB'deki enerji fiyatlarındak artışın, doğal gaz talebindeki artıştan kaynaklandığını söyledi.

"Doğal gaz ithalatına olan bağımlılıktan kurtulmalı ve bunun yerine yenilenebilir enerji kaynakları ve daha iyi enerji verimliliği önlemlerine yatırım yapmalıyız."

Gore ayrıca fiyat artışının yeşil enerjiye geçiş sürecini baltalamaması gerektiğinin de altını çizdi.

"Bu krizin temel sebebi AB’nin iklim politikaları değil. Ama bu krizin cevabı ve gelecekte de fiyat artışlarının önüne geçmemizin anahtarı bu iklim politikaları olacak. Burada asıl mesele AB’nin enerji sisteminde yenilebilir kaynakların payını artırmak."

Enerji krizinin temel sebebi iklim değişimi

 

İngiltere'de 3 enerji şirketi daha iflas etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)