BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB ekonomik büyüme tahminlerini indirdi----

AB ekonomik büyüme tahminlerini indirdi

AB ekonomik büyüme tahminlerini indirdi
05 Kasım 2013 - 11:55 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği tarafından bugün açıklanan ekonomik beklenti raporunda büyüme tahminlerinin düşürüldüğü görüldü

Avrupa Birliği'nde borç krizi 5. yılına girerken ivme yakalamakta zorlanan ekonomik büyümeye yönelik tahminler önümüzdeki yıl için düşürüldü.

Brüksel merkezli komisyondan bugün yapılan açıklamada Euro Bölgesi gayrısafi yurtiçi hasılasının (GSYH) önümüzdeki yıl yüzde 1.1 büyüyeceği tahmin edilirken, daha önceki tahmin yüzde 1.2 olarak gerçekleşmişti. Euro kurulduğundan bu yana en yüksek seviyesinde olan işsizlik oranının ise 2014 yılında yüzde 12.2 olacağı tahmin edilirken, bu yöndeki tahminler 6 ay önce yüzde 12.1 yönünde gerçekleşmişti.

AB Ekonomik ve Mali İşler Komisyoneri Olli Rehn, "Avrupa'da gerçekleştirilen mali konsolidasyon ve yapısal reformlar toparlanma için gerekli zemini oluşturdu. Fakat zafer ilan etmek için çok erken. İşsizlik kabul edilemeyecek kadar yüksek seviyelerde geziniyor. Bu yüzden Avrupa ekonomisini modernize etmek için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor" yorumunu yaptı.

Tahminlerin düşürülmesi son zamanlarda Euro Bölgesi'nde toparlanmanın hız kazandığı ve borç krizinden artık çıkıldığı yönündeki iyimserliklere darbe vururken, bazı Avrupa hükümetlerinin çalkantıyı atlattıklarına dair piyasayı ikna etmesini de zorlaştırabilir. Komisyonun ekonomik güven endeksi 2 yılın zirvesinde olsa da, hizmet ve imalat üretimi Ekim ayında beklenmedik bir düşüş gösterirken, işsizlik rekor seviye olan yüzde 12.2'de kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)