BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Çin'e patent davası açtı----

AB, Çin'e patent davası açtı

AB, Çin'e patent davası açtı
18 Şubat 2022 - 16:21 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Çin'e karşı Avrupa şirketlerinin patentlerini korumalarını engellediği gerekçesiyle Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) yasal süreç başlattı.

AB Komisyonu, Çin'in telekomünikasyon gibi yüksek teknoloji sektörlere yönelik uygulamaları nedeniyle DTÖ yapısı içinde dava açıldığını açıkladı.

Açıklamada, Çin'in 3G, 4G ve 5G gibi teknolojilere sahip AB şirketlerinin patent haklarını korumalarını ciddi ölçüde kısıtladığına dikkat çekildi.

Çin'in kendi cep telefonu üreticilerinin AB şirketlerine ait patentleri yasadışı veya tazminat ödemeden kullanmasına imkan sağladığına işaret edilen açıklamada, konuyla ilgili Çin dışında mahkemeye giden patent sahiplerinin Çin'de önemli para cezalarıyla karşılaştığı ifade edildi.

Açıklamada, AB şirketlerinin Çin tarafından piyasa fiyatlarının altında lisans ücretlerine razı olmaları için baskı altına alındığı kaydedildi.

Çin'in uygulamalarının, Avrupalı teknoloji şirketlerini haklarını aramaktan mahrum bıraktığına işaret edilen açıklamada, Çin mahkemelerinin AB şirketlerinin haklarını korumalarını engelleyecek kararlar aldıkları ve Avrupa şirketlerini ağır para cezalarıyla tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, AB'nin Çin'le söz konusu sorunu çözüme kavuşturmak için çok sayıda girişimde bulunduğu ancak bunların sonuçsuz kaldığı ifade edildi.

AB'nin bu durumu DTÖ Ticaretle Bağlantılı Fikri Mülkiyet Anlaşmasına (TRIPS) aykırı bulduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu nedenle AB'nin Çin'e karşı DTÖ'de yasal süreç başlatma yoluna gittiği belirtildi.

Çin'den Hindistan'a tepki

 

Çin-Almanya ticaret ortaklığı devam ediyor

 

ABD: Çin'e karşı yeni ticaret araçları gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)