BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Çin'e aşı bağışı teklif etti----

AB, Çin'e aşı bağışı teklif etti

AB, Çin'e aşı bağışı teklif etti
04 Ocak 2023 - 00:23 www.finansgundem.com

AB, Çin'e Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşı bağışı da dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Çin'in Kovid-19 tedbirlerini gevşetmesiyle birlikte vaka sayılarında patlama yaşandı. Avrupa Birliği (AB) yönetimi, vaka sayılarının tekrar endişe verici hale gelmesinin ardından Çin'e destek mesajı vererek aşı bağışı teklifinde bulunduklarnı açıkladı. 

Euronews'in haberine göre AB Komisyonu sözcülerinden Tim McPhie, AB Komisyonunun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides'in Çinli muhataplarıyla görüşerek destek mesajı verdiğini fakat henüz cevap alınmadığını belirtti.

Destek kapsamında Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıların da bulunduğunu kaydeden McPhie, AB'nin salgın döneminde edindiği tecrübeyi de aktarabileceğini dile getirdi.

AB yetkilileri, olası aşı desteği konusunda detay vermekten kaçınıyor. AB yönetimi, Çin'den Avrupa ülkelerine gelen yolculara test mecburiyeti getirilmesi gibi önlemler konusunda ise hala ortak bir tutum belirlemiş değil.

AB yetkililerinin aktardığına göre, ülkelerinin sağlık uzmanlarından oluşan bir heyet, bugün toplantı yaparak durumu değerlendirecek. Yarın da daha geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak.

AB sözcülerinden McPhie, yarınki toplantının, "kriz yönetimi" içerikli olacağını sadece Çin'den gelen yolculara yönelik olası tedbirlerin ele alınmayacağını, genel olarak Kovid-19 salgınına karşı son durumla ilgili değerlendirme yapılacağını belirtti.

Çin'de vakaların hızla artmasının ardından İtalya, İspanya, Fransa gibi bazı AB ülkeleri, Çin'den gelen yolculara negatif Kovid-19 testi sunma mecburiyeti gibi önlemler almıştı. Bazı ülkeler ise her ülkenin kendi tedbirini alması yerine ortak tutum belirlenmesi gerektiğini savunuyor.

Belçika Çin'den gelen uçakların atık sularına Kovid testi yapacak

 

Kovid vakaları azaldı, grip arttı: Korunmak için 3 temel kural!

 

Kovid'in en belirgin belirtisi şekil değiştirdi: Rengine bakın!

 

Çin'den ürküten salgın tahminleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)