BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü----

AB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü

AB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü
05 Mayıs 2014 - 12:30 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, önümüzdeki 2 yıl için Euro Bölgesi için büyüme ve enflasyon tahminini düşürdü

Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi için büyüme tahminini azaltırken, düşük enflasyonun genişlemeye yönelik tehdit teşkil etmeye önümüzdeki en az iki yıl daha devam edeceği tahmininde bulundu.
 
Brüksel merkezli Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi gayrısafi yurtiçi hasılasının 2015'te yüzde 1.7 artacağı öngörüsünde bulunurken, Şubat ayında beklentisi yüzde 1.8 düzeyindeydi. Komisyon'un enflasyon beklentisi ise bu yıl için yüzde 0.8, 2015 için ise yüzde 1.2 oldu ve önceki tahminlere göre düşük seviyede kaydedildi. Tahminler Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) enflasyon hedefi yüzde 2 seviyesinin oldukça altında kalıyor.

AMB deflasyon riskine karşı negatif faiz oranları ya da parasal genişleme gibi adımlar atmayı düşünürken, Banka'nın Yönetim Konseyi bu hafta Brüksel'de toplanarak uygulanacak politikaları görüşecek.AMB Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz hafta, Euro Bölgesi'nde en büyük korkunun, yüksek işsizlik oranını kalıcılaştırabilecek kadar uzun süren bir ekonomik durgunluk olduğunu söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)