BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB banka planı Almanya engeline takıldı----

AB banka planı Almanya engeline takıldı

AB banka planı Almanya engeline takıldı
16 Kasım 2013 - 15:14 www.finansgundem.com

Almanya engeline takılan AB Maliye Bakanları, banka iflasları planlarını bir adım yukarı taşımakta zorlanıyor

Berlin hükümet kurmaya çalışırken, bölgede belli başlı konularda bile ayrışma yaşanmasıyla, Avrupa Birliği Maliye Bakanları, Euro Bölgesi'ndeki banka iflas planını ilerletmekte sıkıntı yaşadı.
Euro bakanları, cuma günü Brüksel'de bir karar alamamalarının ardından bir anlaşma üzerinde yılsonuna kadar uzlaşmak için zaman baskı altında. Avrupa Birliği'nin 28 ülkesi, planlanan "Tek Çözüm Mekanizması"nda karar merciinin kim olacağı konusunda görüş ayrılıkları yaşıyor.Almanya, Avupa Komisyonu'nun taslağında önerilen temel maddelere karşı olduğunu yineledi.
AB'nin dönem başkanı olan Litvanya'nın Maliye Bakanı Rimantas Sadzius, "Cuma günkü görüşmeler, hâlen bir konuda uzlaşamadığımızı kanıtladı, o nedenle tüm gece oturup beklemek anlamsızdı" değerlendirmesinde bulundu.
"Tek Çözüm Mekanizması", Euro Bölgesi'nin hükümetler ve bankalar arasındaki finansal bağları, denetim ve iflas eden bankalardaki kriz yönetimini merkezi hâle getirerek kırmayı planlama çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. AB finansal hizmetler başkanı Michael Barnier tarafından Temmuz'da önerilen plan, ilk olarak hükümetlerin şikayetlerini karşıladı.
Ancak AB liderleri geçtiğimiz ay ülkelerin, bu yılın sonuna kadar ortak bir noktada buluşması gerektiği çağrısını yineledi ve Avrupa Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar Euro Bölgesi bankalarının denetimini üstlenmesi için bu planın kritik önem taşıdığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)