BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB-ABD arasındaki 17 yıllık kriz bugün çözülecek----

AB-ABD arasındaki 17 yıllık kriz bugün çözülecek

AB-ABD arasındaki 17 yıllık kriz bugün çözülecek
15 Haziran 2021 - 07:37 www.finansgundem.com

17 yıldır devam eden, Dünya Ticaret Örgütü gündemine taşınan ve karşılıklı olarak cezalandırıcı tarifeler uygulanmasına yol açan anlaşmazlığın bugün çözüme kavuşturulması bekleniyor

Airbus ve Boeing'e sağlanan sübvansiyonlar nedeniyle AB ile ABD arasında yaşanan anlaşmazlık bugün çözülecek.

Financial Times'ın haberine göre ticari uçak üreticileri Airbus ve Boeing'e sağlanan sübvansiyonlar, destekler nedeniyle AB ile ABD arasında yaşanan anlaşmazlıkta sona gelindi. FT'nin isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre 17 yıldır devam eden, Dünya Ticaret Örgütü gündemine taşınan ve karşılıklı olarak cezalandırıcı tarifeler uygulanmasına yol açan anlaşmazlığın bugün çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Verilen bilgiye göre, sübvansiyon limitleri uygulanmasını içeren bir anlaşmaya ABD Başkanı Biden'in Brüksel'de katıldığı AB-ABD zirvesi sırasında varıldı.

FT'ye bilgi veren kaynaklar, Airbus'ın üretim tesislerine ev sahipliği yapan Almanya-Fransa ve İspanya'nın ABD ile varılacak anlaşma üzerinde danışmalarda bulunduklarını ve son dakikada bir engel çıkmaması halinde anlaşmanın bugün teyit edileceğini belirttiler.

Boeing’de zararı 737 MAX azalttı

 

ABD'den AB'ye 4 milyar dolarlık Airbus misillemesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)