BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAA'nın denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olacak----

AA'nın denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olacak

AA'nın denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olacak
19 Nisan 2019 - 09:25 www.finansgundem.com

Anadolu Ajansı'nın faaliyet, bütçe ve örgütlenme denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca yürütülecek.

Anadolu Ajansı'nın (AA), faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları üzerinde denetim yetkisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan İletişim Başkanlığı teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde değişiklik yapan kararnameye göre, AA ile yapılacak sözleşmede, AA yöneticilerinin atanma yolları da belirlenecek.

Yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı bölümündeki ödeneği aşmamak üzere Anadolu Ajansı ile en çok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Ajansı’nın faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahip hale gelirken, bu denetime ilişkin usul ve esasları da belirleyecek. Yapılacak sözleşmede Anadolu Ajansı yöneticilerinin atanma yolları da tanımlanacak.

Söz konusu düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın görevlerini düzenleyen maddeye "kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarını belirlemek" bendi de eklendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yetkileri arasında Basın İlan Kurumu'nun denetimi de buluyor. TRT de İletişim Başkanlığının ilgili kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali19 Nisan 2019 11:18

    İstanbul seçiminde AA'nın verileri geciktirmesi ile manipülasyon iddiaları ile ilgili olabilir mi bu değişiklik acaba :(