BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin9.5 milyon dolarlık pul!----

9.5 milyon dolarlık pul!

9.5 milyon dolarlık pul!
18 Haziran 2014 - 19:14 www.finansgundem.com

19. yüzyılda basılmış olan bir pul, New York’ta yapılan açık artırmada 9.5 milyon dolara alıcı buldu

İngiltere'nin Güney Amerika’daki eski kolonilerinden Britanya Guyanası’nda 19. yüzyılda basılmış olan bir pul, New York’ta yapılan açık artırmada 9.5 milyon dolara alıcı buldu.

Rekor fiyata satılan pul şimdiye dek üç kez el değiştirmiş, 1986 yılından bu yana hiç sergilenmemişti. 2.5 cm’ye 2.5 cm büyüklüğündeki kırmızı pulun, tarihte 'satılmış en pahalı pul' ünvanını aldığı açıklandı. Pul basıldığı zaman ise 1 cente alınabiliyordu. AP’ye konuşan ABD’deki Smithsonian Ulusal Müzesi’nin müdürü Allen Kane, “Bu pulu görmek için bile ölebilecek koleksiyonerler tanıyorum” dedi. Açık artırmayı gerçekleştiren Sotheby’s Müzayede Evi, Britanya Guyanası pulunu 'Pul koleksiyonu dünyasının kutsal kasesi' olarak tanımladı. Kırmızı renkteki pulu kimin aldığı açıklanmazken, pulun bir önceki sahibinin Du Pont Kimya varisi John du Pont olduğu öğrenildi. John du Pont 1997 yılında bir olimpiyat güreş şampiyonunu öldürmekten hüküm giymiş ve 2010 yılında hapishanede ölmüştü.

Dünyadaki en önemli pul koleksiyonu ise İngiliz Kraliyet Ailesi’ne ait. Ailenin de müzayedeye katılıp katılmadığı bilinmiyor. Bundan önce dünyanın en pahalı pulu 1855 yılında basılan ve 1996’da 2.3 milyon dolara satılan bir İsveç puluydu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)