BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa94 yaşındaki kraliçe bile Blockchain’i araştırıyor----

94 yaşındaki kraliçe bile Blockchain’i araştırıyor

94 yaşındaki kraliçe bile Blockchain’i araştırıyor
24 Kasım 2020 - 17:09 www.finansgundem.com

Britanya Blockchain Birliği tarafından basılan ilk Blockchain bilim dergisinin Buchingam Sarayı’na gönderilmesinin ardından beklenmedik bir şekilde II. Elizabeth konuyla kendisinin de ilgilendiğini belirten bir mektup yazdırdı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere basını Kraliçe II. Elizabeth’in Blockchain araştırmalarına olan ilgisini tartışıyor. İngiltere Kraliçesi kendisine gönderilen Blockchain konulu bilim dergisi karşısında özel kalem müdürü üzerinden bir teşekkür yazısı gönderdi. Bu tip mektuplar Britanya çevresinde büyük bir onur olarak karşılanıyor.

İngiltere’de geçtiğimiz sene Britanya Blockchain Birliği tarafından kurulan Kanıta Dayalı Blockchain Merkezi (CEBB) dünyanın en etkin Blockchain çalışması olarak görülüyor. Merkez bankalarının büyük bir heyecanla araştırmalarını sürdürdüğü kanıta dayalı Blockchain çalışmaları teknolojinin en kritik özelliklerinden birisi olan “dağıtılmış defter teknolojisi”nin kanıta dayalı hale gelmesini hedefliyor. Ancak CEBB tarafından eylül ayında yayınlanan araştırma raporunda ise merkezin bu amaçla kurulmasına karşın “kanıt destekli blockchain”in oluşturulmasının gerçekte oldukça zor olduğu belirtildi.

CEBB çalışmalarını dünyanın ilk bilimsel Blockchain dergisi olan Britanya Blockchain Birliği Dergisi üzerinden yayınlıyor. Britanya Blockchain Birliği Başkanı Dr. Naseem Naqvi aynı zamanda derginin baş editörlüğünü de üstleniyor. Financial Times’ın haberine göre Naqvi söz konusu derginin en son sayısını İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e de gönderdi. Blockchain teknolojileriyle devlet ilişkisine dair makalelerin yer aldığı derginin 94 yaşındaki kraliçe tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Kraliçe Elizabeth ölünceye kadar tahtta kalacak

Buchingam Sarayı’ndan gönderilen ve Özel Kalem Müdürü Poppy Whitworth’un imzasını taşıyan mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Dr. Naqvi

Kraliçe tarafından Britanya Blockchain Birliği Dergisi’nin altıncı sayısının bir kopyasını göndermenizden dolayı size teşekkür etmem istendi.

Majesteleri basılı ve internet üzerinden mevcut olan ilk açık kaynak blockchain araştırma yayını olduğunu öğrenmekle alakadar oldu.

Kraliçe çok düşünceli jestinizi takdir etti ve karşılığında tüm konuyla ilgilenen herkese iyi dileklerini göndermek istedi.

Saygılarımla “

Saraydan böyle bir açıklama yapılmasının ardından İngiltere basınında 94 yaşındaki kraliçenin Blockchain teknolojisine ilgisi hayretle karşılandı.

Bitcoin için önemli uyarı!

 

İngiltere Merkez Bankası: Brexit’in hasarı pandemiden fazla

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)