BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem91 hedef imha edildi, 33 terörist öldürüldü----

91 hedef imha edildi, 33 terörist öldürüldü

91 hedef imha edildi, 33 terörist öldürüldü
12 Kasım 2016 - 11:29 www.finansgundem.com

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD'nin 91 merkezi, karadan ve havadan vurularak imha edildi. Harekatta 33 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 81 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 189 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçti ve 1530 kilometrekarelik alan terör örgütünden temizlendi. Terör örgütleri DEAŞ'a ait 89, PKK/PYD'ye ait 2 hedefin kara ve havadan vurularak imha edildiği harekatta terörist öldürüldü. Harekatta ÖSO'nun 5 askeri öldü, 18'i de yaralandı.11 el yapı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, havadan ve karadan sağlanan ateş desteği ile Şadır ve Tileli meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda; 5 muhalif şehit olmuş, 18 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiş, 5 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 189 meskun mahalde yaklaşık 1530 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 73 DEAŞ ve 2 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK / PYD mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Salva batısında tespit edilen hedeflere hava harekatı icra edilerek, DEAŞ unsurlarının savunma mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 araç imha edilmiştir. Harekatın neticesinde 18 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Salva 5 ve Şuvayhat Şadır bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 6 hava harekatı sonucu 10 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 3 bina, 1 silahlı araç ve 1 Doçka silahı imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 11 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1506 el yapımı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)