BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa900 milyon dolarlık söz----

900 milyon dolarlık söz

900 milyon dolarlık söz
27 Eylül 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

GE CEO’su Jeffrey Immelt LED teknolojisi, Türkiye ile rüzgâr enerjisi ve gaz tribünleri projelerini görüştüklerini açıkladı

General Electric (GE) CEO’su Jeffrey Immelt, Türkiye ile LED teknolojisi, rüzgâr enerjisi ve gaz tribünleri gibi önemli projeler için bir an önce görüşmek istediklerini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşen Immelt, geçen sene Türkiye için 900 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdünde bulunduklarını anımsatarak, “Bu taahhüdü devam ettirmeyi planladığımızı söyleyebilirim” dedi.
Yıldız, GE CEO’su Jeffrey  Immelt’i kabul etti. Yıldız, Türkiye’deki  enerji projelerinin gerçekleştirilmesinde ve Türkiye’deki değişim ve büyümenin  sürdürülmesinde GE’nin önemli bir rolü olacağını ifade etti. Yıldız, “Temaslarımızda rüzgâr, LED teknolojileri ve gaz tribünleri gibi projeleri görüşmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Yerli üretim şartı...
Immelt ise Türkiye’ye yapacakları olası yatırımlar için “Türkiye’ye gerçekleştirdiğim bu ziyaret sırasında yapacağımız bazı duyurular var ancak bunları daha sonraya bırakmak istiyorum” diye konuştu. Immelt, geçen sene Türkiye için 900 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdünde bulunduklarını anımsatarak, “Bu taahhüdü devam ettirmeyi planladığımızı söyleyebilirim” dedi. 
Immelt’in Türkiye’deki rüzgâr projelerini ele alabileceklerini söylemesi üzerine Yıldız, “GE ile farklı bir model olabilir mi, bunu konuşacağız. Türkiye’de ister uluslararası finansmanın doğrudan yatırımıyla, ister farklı modellerle bunlar gerçekleşebiliyor” dedi. Aydınlatma alanındaki faaliyetlere de dikkat çeken Yıldız, sokak aydınlatmalarının Hazine’ye faturası olan 1.2 milyar TL’lik işletme giderinin tasarruflu olması için önemli yatırımlar gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda Türkiye’de yerli üretim şartı olması halinde gerçekleştirilebileceğini söylemiştik. Uluslararası bazı büyük firmalar da bunu yapabileceklerini söylemişti. Belki biraz sonra bunu da görüşeceğiz” dedi.
Yıldız, Türkiye’de enerji projelerinin gerçekleştirilmesi ve büyümenin devam ettirilmesinde GE’nin önemli bir rolü olabileceğini kaydetti. GE ile tasarruflu LED’ler konusunda bir çalışma yapıldığını ve GE’ye verilen pilot bir bölgede yüzde 45’lik tasarruf sağlandığını anlatan Yıldız, “Türkiye’de işbirliği yapabileceğimiz çok geniş bir alan var” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)