BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem900 çalışanı Zoom üzerinden kovmuştu: Üst düzey üç yetkilisi istifa etti----

900 çalışanı Zoom üzerinden kovmuştu: Üst düzey üç yetkilisi istifa etti

900 çalışanı Zoom üzerinden kovmuştu: Üst düzey üç yetkilisi istifa etti
08 Aralık 2021 - 15:10 www.finansgundem.com

Online mortgage kredisi veren 'better.com' adlı sitenin CEO'su Garg'ın 900 işçiyi Zoom üzerinden aynı anda çıkarmasının ardından özür diledi ancak işe yaramadı. Şirketin üç üst düzey yetkilisi tepki göstermek için istifa etti.

New York merkezli online mortgage kredisi veren 'better.com' adlı sitenin CEO'su Vishal Garg, 900 işçiyi Zoom üzerinden aynı anda işten çıkardı.

Garg, ekibinin yüzde 15'ine denk gelen toplu işten çıkarmanın arkasındaki sebepleri de performans, üretkenlik ve piyasadaki değişim olduğunu öne sürmüştü.

Bununla birlikte işçilerin işten çıkartıldığı Zoom toplantısının kaydını daha sonra TikTok ve YouTube gibi platformlarda da paylaşan Garg'a sosyal medyadan ve çalışanlarından tepkiler de gecikmemişti.

Garg gelen tepkiler üzerine özür diledi, ancak bu, şirketin üst düzey ekibinden üç kişinin istifasına engel olamadı. Halkla ilişkiler sorumlusu Tanya Gillogley, pazarlama müdürü Melanie Hahn ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Patrick Lenihan istifalarını şirket yönetimine sundu.

Şirket içinden Daily Beast'e konuşan bir kaynak, "Bu ilk istifa dalgası ve daha fazlası da gelecek" dedi.

Şirketin yaklaşık yüzde 15'inin kovulduğu haberini son dakikada planlanan ve üç dakika süren toplantıda soğukkanlılıkla duyuran CEO Vishal Garg, "Bu aramayı aldıysanız işten çıkartılacak şanssız grubun bir parçasısınız. Bu işyerindeki görevinize şu andan itibaren son verilmiştir" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada viral olan görüntülerde Garg, "Piyasa değişti" savunusu yapmış ancak şirketin Japon bankası Softbank tarafından desteklenen 750 milyon dolarlık yatırımdan bahsetmemişti.

Noel öncesi 900 çalışanını Zoom üzerinden kovdu

 

SoftBank'tan Mnuchin'in şirketine 2.5 milyar dolar yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)