BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık9 bin bankacı Londra'dan 'taşınıyor'----

9 bin bankacı Londra'dan 'taşınıyor'

9 bin bankacı Londra'dan 'taşınıyor'
08 Mayıs 2017 - 15:40 www.finansgundem.com

Brexit, Londra finans merkezindeki 9 bin kişilik istihdamın Avrupa'nın çeşitli kentlerine taşınması planlanıyor.

Brexit sonrası planları netleşmeye başlayan Londra'daki dünyanın en büyük bankaları, önümüzdeki iki yılda yaklaşık 9 bin kişilik istihdamı Avrupa'nın başka bölgelerine kaydırmayı düşünüyor.

JPMorgan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yüzlerce pozisyonu önümüzdeki iki yıl içerisinde Avrupa'nın üç başka şehrine taşımayı planladığını belirtti.

Deutsche Bank, 26 Nisan'da yaptığı bir açıklamada Brexit'in bir sonucu olarak 4 bin kişilik istihdamın Frankfurt ve Avrupa Birliği'nin diğer bölgelerine taşınabileceğini duyurmuştu.

Ayrıca Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein da, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada Brexit nedeniyle Londra'nın bir finans merkezi olarak büyümesinin durabileceğini belirtti.

Finans hizmetlerinde çalışan ve vergi ödeyen varlıklı kişileri kaybetmesi halinde İngiltere'nin vergi gelirleri darbe alabilir.

Frankfurt ve Dublin bu yeniden yerleşme planlarında öne çıkan kazananlar olarak dikkat çekiyor. Londra'dan çıkmayı planlayan 13 bankadan altı tanesi Frankfurt'ta ya yeni bir ofis açmayı ya da operasyonlarının çoğunluğunu oraya taşımayı planlarken, bankalardan üç tanesi de Dublin'e taşınmayı uygun görüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)