BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem85 milyar dolarlık birleşmeye Trump engeli----

85 milyar dolarlık birleşmeye Trump engeli

85 milyar dolarlık birleşmeye Trump engeli
21 Kasım 2017 - 12:36 www.finansgundem.com

Ülkenin en büyük telekom operatörlerinden AT&T'nin televizyon ve eğlence sektörüne de adım atarak Time Warner'ı 85 milyar dolara satın alma hamlesine Adalet Bakanlığı dava açtı

AT&T şirketinin 85.5 milyar dolar karşılığındaki Time Warner satın almasına Donald Trump engeli çıktı. İki kuruluş geçen yıl anlaşmasına rağmen Trump yönetimindeki Adalet Bakanlığı anlaşmayı yargıya götürüyor.

Medya ve telekom sektöründe dev bir şirketin doğmasına yol açacak satın alma aynı zamanda Trump'ın başkanlık dönemindeki ilk büyük birleşme olarak dikkati çekiyor ve dava medyadaki büyümeye karşı bir sınır çekme hareketi olarak da yorumlanıyor.

Adalet Bakanlığı'nın tekel karşıtı düzenleyicileri arasında en kıdemli yönetici olan Makan Delrahim ise iki şirketin birleşmesinin abonelik fiyatlarını arttırarak müşterilere zarar vereceğini ve rekabeti engelleyeceğine vurgu yapıyor.

ONAY ÇIKARSA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLABİLİR

ABD basınında daha önce çıkan haberlere göre, Adalet Bakanlığı yetkilileri, AT&T'nin Time Warner'ı satın almasının ancak CNN, TNT, TBS ve HBO gibi kanalları kapsayan Turner Broadcasting ya da DirecTV'yi satması halinde mümkün olacağını bildirmişti. Trump daha önce CNN için twitter hesabından ağır sözler sarfetmiş ve açıkça cephe almıştı.

Oysa, önceki başkan Obama döneminde Comcast, birçok şartın ardından NBC Universal'i satın almayı başarmıştı ve Adalet Bakanlığı'nın herhangi bir girişimi olmamış, işlem 2011 yılında onaylanmıştı.

Time Warner ve AT&T anlaşması onaylanırsa medya ve telekomünikasyon sektöründe görülmemiş ölçekte bir yapı doğabilir. Zira AT&T ülkenin en büyük telefon ve internet operatörlerinden biri konumunda, ayrıca 2015 yılında DirecTV satın almasıyla uydu alanında da endüstri lideri ve Birleşik Amerika'nın en büyük tv distribütörü.

Time Warner bünyesinde ise Game of Thrones gibi hayran kitlesi geniş olan devasa prodüksiyonların sahibi HBO ve Hollywood'un en büyük stüdyolarından Warner Bros bulunuyor. CNN ve TNT gibi gündem ve spor ağırlıklı haber kanalların yöneten Turner Broadcasting de yine bir Time Warner şirketi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)