BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem82 bin Rus askeri Ukrayna'ya gönderildi----

82 bin Rus askeri Ukrayna'ya gönderildi

82 bin Rus askeri Ukrayna'ya gönderildi
28 Ekim 2022 - 21:55 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, kısmi seferberlik etkinliklerinin sona erdiğini bildirdi

Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken Eylül ayında Moskova'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ülke içi ve dünya kamuoyunda önemli bir yer edindi. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, 300 binden fazla Rus'un silah altına çağrıldığını ve 82 bininin 'operasyon bölgelerine' gönderildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesindeki askeri kısmi seferberlik etkinliklerinin sona erdiğini belirterek, "Orduya çağrılanların 218 bini poligonlarda eğitim görüyor, 82 bini eğitim aldıktan sonra operasyonun devam ettiği bölgeye gönderildi." dedi.

Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkedeki askeri kısmi seferberlik konusunda bilgi verdi.

ORDUYA KATILANLARIN YAŞ ORTALAMASI 35

Seferberliğin 21 Eylül'de ilan edildiğini söyleyen Şoygu, "Seferberlik kapsamında, orduya bin 300'den fazla çeşitli düzeylerdeki yürütme organ temsilcisi, 27 bini aşkın iş insanı çağrıldı. 13 bin vatandaş orduya gönüllü olarak katıldı. Orduya katılanların yaş ortalaması 35." ifadelerini kullandı.

Orduya toplam 300 bin vatandaşın çağrıldığını aktaran Şoygu, "Orduya çağrılanların 218 bini poligonlarda eğitim görüyor, 82 bini eğitim aldıktan sonra operasyonun devam ettiği bölgeye gönderildi. Bunların 41 bini ise birlikler içinde faaliyet gösteriyor. Seferberlik etkinlikleri sona erdi." diye konuştu.

Şoygu, şöyle konuştu:

İlk aşamada, askerler için gerekli malzemelerin temini ile ilgili sorunlar yaşandı. Bu sorunlar çözüldü. Birliklere katılanlara, sözleşmeli asker normlarına göre gerekli ödenek, üniforma, teçhizat ve yiyecek sağlandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin de ülkede ilan edilen seferberliğin gerekli olduğunu belirterek, "Süreçle ilgili sonuçlar çıkarılmalıdır. Askerlik şubelerindeki kayıt sisteminin yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri için gerekli tüm unsurların inşası alanında ayarlamaların yapılması gerektiğini vurgulayan Putin, Şoygu'ya bu yönde gerekli adımların atılması talimatını verdi.

Rusya'da seferberliğe katılanlara verilecek destekler

 

Moldova Ukrayna'daki çatışmaları işaret etti: 'Seferberlik ilan edilebilir'

 

Moskova'da kısmı seferberlik süreci sona erdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)