BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık“81 İlden 81 Öğrenci” projesi 7. yılında----

“81 İlden 81 Öğrenci” projesi 7. yılında

“81 İlden 81 Öğrenci” projesi 7. yılında
13 Ekim 2014 - 18:08 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası’nın Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü “81 İlden 81 Öğrenci” projesi 7. öğretim yılına girdi

Türkiye’nin en uzun soluklu ve katma değeri yüksek eğitim projelerinden biri olan “81 İlden 81 Öğrenci” projesi 7. öğretim yılına girdi. İş Bankası’nın her yıl Darüşşafaka’ya girmeye hak kazanan 81 öğrencinin yatılılık ve diğer tüm eğitim giderlerini üstlendiği proje, bu yıl Soma’da yaşanan maden kazasında babasını yitirmiş beş öğrenciye de kucak açtı.

Darüşşafaka sınavında bu yıl başarı gösteren 81 öğrencinin yanı sıra Somalı 5 öğrenci ile birlikte 81 İlden 81 Öğrenci projesi kapsamında İş Bankası’nın okuttuğu çocuk sayısı da 460 oldu.

Darüşşafaka maddi imkânları yetersiz, annesi veya babası hayatta olmayan çocuklara 5. sınıftan lise son sınıfa kadar tam burslu ve yatılı eğitim veriyor. Öğrencilerine kaliteli eğitim, sosyal gelişim ve sıcak bir yuva ortamı sağlamayı hedefleyen, ülkenin köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka’da okuyan öğrenciler 6. sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra Fransızca veya Almancayı seçerek ikinci bir yabancı dil de öğreniyor.  Çocukların sosyal gelişimine de büyük önem verilen Darüşşafaka’da her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.

Darüşşafaka ile İş Bankası işbirliğinin temelleri 75 yıl önce atıldı. Erzincan’da 1939 yılında meydana gelen deprem sonrasında İş Bankası 83 depremzede çocuğun Darüşşafaka’daki eğitim giderlerini üstlendi. İş Bankası, 75 yıl önce başlayan bu işbirliğini 2008-2009 öğrenim yılında uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. Sağladığı ekonomik desteğin yanında sosyal anlamda da çocukların yanında olan İş Bankası yıl boyunca yaptığı etkinliklerde çocukları ağırlıyor. Projenin başladığı 2008-2009 öğretim yılında Darüşşafaka’da 4. sınıfa başlayan öğrencilerin üniversiteden mezun olacakları yıla kadar İş Bankası’nın desteklediği öğrenci sayısı 1.000’i aşacak, ayrılan kaynak ise 100 milyon dolara ulaşacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)