BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem800 bin Kuzey Koreliden gönüllü savaşma başvurusu----

800 bin Kuzey Koreliden gönüllü savaşma başvurusu

800 bin Kuzey Koreliden gönüllü savaşma başvurusu
18 Mart 2023 - 17:50 www.finansgundem.com

Güney Kore'nin Japonya ile yakınlaşması ve ABD ile yaptığı askeri tatbikat Kuzey Kore'nin bir hayli canını sıkmışken ülke genelinde savaş hazırlığı iddiaları konuşuluyor. İddiaya göre 800 bin Kuzey Koreli, ABD'ye karşı savaşmak için gönüllü oldu

Kuzey Kore, yaklaşık 800 bin vatandaşının ABD’ye karşı gönüllü savaşmak üzere orduya başvurduğunu iddia etti.

Kuzey Kore’de devlet kontrolündeki “Rodong Sinmun” adlı gazete, ülke genelinde yaklaşık 800 bin işçi ve talebenin ABD’ye karşı savaşmak için orduya kayıt olma arzusunu dile getirdiğini yazdı.

Gazetenin haberinde, “Gençlerin orduya katılmaya yönelik yükselen coşkusu, genç neslin değerli Sosyalist ülkemizi ortadan kaldırmak için son çabalarını gösteren savaş manyaklarını acımasızca ortadan kaldırma ve ulusu yeniden birleştirme davasını başarısızlıkla sonuçlandırma konusundaki sarsılmaz iradesinin bir göstergesi ve bu gençlerin ateşli vatanseverliklerinin açık bir yansıması olarak görülmeli.” denildi.

Kuzey Kore'den Güney'e tepki

Kuzey Kore son olarak Güney Kore ve ABD’nin ortak düzenlediği hava tatbikatlarına sert tepki gösteriyor.

Kuzey Kore dün yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Japonya ile yakınlaşması ve ABD ile ortak tatbikat yapması üzerine "düşmanlara korku salmak" amacıyla kıtalar arası balistik füze fırlattığını açıkladı.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio görüşmesinden saatler önce yapılan “Hwasong-17” füzesinin deneme atışına Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nezaret ettiğini bildirdi.

Kim'in, ABD ile Güney Kore arasındaki ortak askeri tatbikatları Kuzey'e gösterilen "açık düşmanlık" olarak nitelendirdiği, füze denemesinin "düşmanlara korku salmak" amacıyla yapıldığına işaret ettiği belirtildi.

KCNA, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin 6 bin 45 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve ülkenin doğu kıyısı açıklarındaki sulara düşmeden önce bin kilometre yol aldığını bildirdi.

Art arda atılan füzelerden tam isabet

Kuzey Kore, Güney Kore ile ABD'nin düzenlediği "Özgürlük Kalkanı" tatbikatı devam ederken 15 Mart'ta karadan karaya iki füze fırlattığını duyurdu.

KCNA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Güney Hwanghae bölgesinden fırlatılan iki orta menzilli füze, Kuzey Hamghyong bölgesinde bulunan hedefi tam isabetle vurdu.

Güney Kore, dün ise Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne uzun menzilli balistik füze fırlattığını bildirdi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, uzun menzilli balistik füzenin, başkent Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden yerel saatle 07.10'da fırlatıldığını açıkladı.

Kuzey Kore'nin denemesinin, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol'un, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile görüşmek üzere Tokyo'ya gitmesinden saatler önce yapılması dikkati çekti (Euronews)

Kuzey Kore'den uzun menzilli balistik füze denemesi

Kuzey Kore balistik füze fırlattı

ABD ile Güney Kore tatbikatı sürerken, Kuzey Kore füze deniyor

Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD: BMGK'nın Kuzey Kore konusundaki ataleti utanç verici ve tehlikeli

Kuzey Kore bir kez daha balistik füze fırlattı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)