BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık80 bin bankacı işsiz kaldı----

80 bin bankacı işsiz kaldı

80 bin bankacı işsiz kaldı
14 Nisan 2014 - 06:52 www.finansgundem.com

Avrupa'da yeniden yapılanmaya giden bankaların geçtiğimiz yıl toplam 80 bin kişinin işine son verdiği belirtildi

Avrupa'da finansal kriz sonrasında bankaların yeniden yapılanma sürecine girmesiyle faturayı banka çalışanları ödedi.

Reuters'ın haberine göre 2013 yılında Avrupa'nın en büyük 30 bankası harcamalarını kısmak amacıyla toplam 80 bin kişiyi işten çıkardı. Oransal olarak işten çıkarmaların en büyüğü İspanyol Bankia'dan geldi. Banka 41 milyar dolarlık kurtarma paketini alabilmek için çalışanlarının yüzde 23'ünü işten çıkarmak zorunda kaldı. İspanya'daki bankaların toplu işten çıkarmalarının ülkedeki işsizlik oranının yüzde 26'ya çıkmasında etkili olduğu belirtiliyor. İşten çıkarılan personel sayısında ise İtalyan Unicredit birinci sırada yer aldı. Banka geçtiğimiz yıl 8 bin 490 çalışanıyla yollarını ayırdı.

BANKALARIN ETKİSİ AZALDI

Toplu işten çıkarmalar işini kaybedenler için sarsıcı olsa da bankaların personel sayısının azalmasının gelecekte bu kuruluşların istihdam pazarı üzerindeki etkisinin zayıflamasına yol açarak faydalı bir etki sağladığı belirtildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz15 Nisan 2014 12:09

    Ülkemizdeki banka çalışanlarıda bu haberlere göre kendilerini hazırlamalı bence... İşten çıkarmalar sadece ekonomik kriz kaynaklı olmayacak. Gelişen bankacılık teknolojisi ve outsource hizmet kullanımları ileride daha az personel istihdamına yol açacaktır..