BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin8 yıllık festival iptal edildi!----

8 yıllık festival iptal edildi!

8 yıllık festival iptal edildi!
21 Haziran 2013 - 14:36 www.finansgundem.com

Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi’nde bu yıl 9’uncu kez düzenlenmesi planlanan Şarap Tadım Günleri iptal edildi

Bozcaada Belediyesi koordinasyonunda, Ada’daki şarap işletmecilerinin katılımıyla sekiz yıldır düzenlenen Şarap Tadım Günleri, yeni alkol düzenlemesi nedeniyle bu yıl yapılamayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni alkol düzenlemesi ile ilgili yasayı onaylamasının ardından Belediye ve Kaymakamlık yetkilileri ile şarap işletmecileri oturup bir karar verdi.
Şarap işletmecileri, yeni yasanın 500 bin liraya kadar idari para cezasını öngörmesi nedeniyle büyük bir endişe yaşadı ve bu şartlarda Şarap Tadım Günleri’nin yapılmasını istemedi. Şarap işletmecileri riske girmek istemeyince Belediyle Başkanlığı da daha önceden web sitesinde yayınladığı 28-29-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak Şarap Tadım Günleri duyurusunu kaldırdı.
BELEDİYE BAŞKANI MUTAY: FESTİVAL BOYUTU KAZANACAK
Bozcaada Belediye Başkanı DP’li Mustafa Mutay, şarap tadım günlerini düzenlemekten yana olduklarını, ancak yasanın şarap işletmecilerinin kafasını karıştırması nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yeni alkol düzenlemesinin ulusal ve uluslararası sektörel fuarlara açık kapı bıraktığını belirten Mutay, "Şarap Tadım Günleri’ni, gelecek yıldan itibaren ulusal veya uluslararası bir festival boyutu kazandırarak yeniden yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Şarap Tadım Günleri kapsamında, Bozcaada’daki bağlarda yetiştirilen üzümlerle Ada’daki şarap fabrikalarında üretilen çok özel şaraplar, yerli ve yabancı çok sayıda konuğun damak tadına sunularak dünyaya tanıtılıyor. Her gün farklı bir şarap fabrikasının ev sahipliği yaptığı tadım günleri, müzik dinletileri ve mini konserlerle desteklenerek önemli bir kültürel etkinlik olmayı başarırken, Bozcaada’nın şarabıyla dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sunuyordu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)