BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin8 şehirde okullar tatil edildi----

8 şehirde okullar tatil edildi

8 şehirde okullar tatil edildi
09 Şubat 2015 - 19:10 www.finansgundem.com

Türkiye'de etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonrasında birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o iller...

Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışı başladı. Ankara ve Sivas beyaza büründü, Ağrı, Bingöl, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Muş, Uşak ve Kars'ta okullar tatil edildi.

Yaklaşık 20 gündür bahar havasının etkili olduğu Kars, soğuk havayla beraber gelen karla tekrar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi. Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda trafiğe çıkan sürücüleri kar yağışı ve tipiden dolayı uyarıyor.
 
Kar yağışının gün boyu devam etmesi beklenirken, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi. 

BİTLİS'TE OKULLARA KAR ENGELİ
Bitlis merkez ve bağlı köylerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de bir günlük idari izin verildiği kaydedildi. Öte yandan, kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği kentte birçok köy yoluda ulaşıma kapandı. 

ERZURUM'DA EĞİTİME KAR TATİLİ
Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında eğitime 1 gün süreyle ara veridi. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiye göre dün aksam saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu devam edeceğinden Erzurum Merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçelerinde okul öncesi, İlköğretim okulları ve Liseler 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır." denildi.
 
AĞRI'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar 1 gün tatil edildi. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullarda 10 Şubat 2015 Salı günü (1 gün) tatil edilmiştir" denildi.

UŞAK’TA OKULLAR BİR GÜN TATİL
Uşak il genelinde tüm okullar valilik kararı ile 1 gün tatil edildi. Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında belirtilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçeler dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verildi. Ayrıca İl geneli ve İlçeler dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılacağı da bildirildi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME ARA
Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. 

MUŞ’TA OKULLAR TATİL
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu Muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.

ARDAHAN'DA KAR TATİLİ
Ardahan'ın Göle ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

BAŞKENT'TE KAR BAŞLADI
Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü.

SİVAS'TA LAPA LAPA KAR
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sivas’ta da kendisini gösterdi. Gündüz saatlerinde güneşli ve az bulutlu bir havanın hakim olduğu şehir, yoğun yağış ile kısa sürede karla kaplandı. Belediye ekipleri kent meydanında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kar yağışının hafta boyunca devam edeceğini ve hava sıcaklıklarının düşeceğini bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)