BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem8 ilçeye dikkat! Deprem Çalıştayı'nda temiz su uyarısı----

8 ilçeye dikkat! Deprem Çalıştayı'nda temiz su uyarısı

8 ilçeye dikkat! Deprem Çalıştayı'nda temiz su uyarısı
04 Aralık 2019 - 07:04 www.finansgundem.com

İBB'nin düzenlediği Deprem Çalıştayı'nın ikinci gününde, olası bir depremde İstanbul'un en büyük sorununun temiz suya ulaşım olacağı bildirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde düzenlenen Deprem Çalıştayın’ın ikinci gününde konuşan bilim insanları, deprem sonrasına dikkat çekti. İnşaat mühendisi ve su politikaları uzmanı Dursun Yıldız, “Depremden sonra en çok ihtiyaç duyacaklarımızın arasında su geliyor. İnsanlar aç kalabilir ama susuz kalamaz” dedi.

Dursun Yıldız ve İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisi Prof. Dr. Ayşegül Tanık, Cumhuriyet’e acil eylem planı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, deprem sonrası temiz su olmadığı için yangınların ve salgın hastalıkların meydana geleceğini vurgulayarak “Deprem olduğunda fay hatlarına yakın olan Bakırköy, Fatih, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Adalar ve Beyoğlu bölgelerinde kanalizasyonlar çökecek. Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan yurttaşlara çok uzun bir dönem sağlıklı su ve çevre ihtiyacının karşılanma konusunda zorlanacak. Öncelikle bu alanlar depreme hazırlanmalı” diye konuştu.

KLOR TABLETİ HAYAT KURTARIR

Prof. Dr. Ayşegül Tanık ise ilk 72 saatte hayatta kalmanın önemli olduğunun vurgulayarak “Deprem sonrası temiz su olmayacak. Bunun için klor tabletlerine ihtiyacınız var.

Tabii bunu nasıl kullanacağınıza dair eğitim almanız gerekiyor. Klor tableti kullanarak suyun temizleyeceğini 80 milyonda 8 kişi biliyor. Bunu herkes bilmeli.

Aksi takdirde kolera salgını başlıyor” diye konuştu.

Tanık, İSKİ’nin çalıştayda yaptığı açıklamada deprem sonrası 1 ay yetecek kloru olduğunu kaydetti.

İGDAŞ’TAN ÖNLEM

İGDAŞ İç Tesisat Müdürü Nusret Alkan, İGDAŞ’ın deprem erken uyarı sistemine sahip olduğunu belirterek Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilerle deprem olmadan 5 ila 10 saniye öncesinde erken uyarı sisteminin devreye gireceğini, bu sayede İstanbul genelindeki 450 bin 251 vananın anında kapatılabileceğini söyledi. (Cumhuriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)