BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin8 gramlık kuştan şaşırtıcı hız!----

8 gramlık kuştan şaşırtıcı hız!

8 gramlık kuştan şaşırtıcı hız!
26 Nisan 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

Göç yollarını belirleme çalışmaları 8 ya da 10 gram ağırlığında kuşların inanılmaz yolculuğunu da ortaya çıkardı. Bir gecede 400-500 kilometre yol alabiliyor, Karadeniz’i 1 gecede geçiyorlar.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ormancılık Meslek Yüksekokulu ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu, kuşların göç yollarını belirlemek için halkalama çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında zararsız ağlar ile yakalanan kuşlar, akademisyenler tarafından inceleniyor. Ağlara takılan kuşlarda bacak boyu, tüy büyüklüğü, kanat genişliği, kuyruk boyutu, vücuttaki yağlanma durumu gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra herhangi bir hastalığı olup olmadığı ve kene taşıyıp taşımadığı kontrol ediliyor. Ardından kuş, tekrar doğaya salınıyor.

İstanbul'daki halkalama çalışmaları, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Avcılar'daki kampüsünde yapılıyor. Çalışmaları sürdüren ekipte yer alan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ormancılık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ergün Bacak, "Bu kadar küçük kuşlar, geceleri ve aktif göç ediyorlar. Bir kuş 8 ya da 10 gram ağırlığında. Karadeniz veya Akdeniz'i bir gecede geçebiliyorlar. Yani 400- 500 kilometre yol alabiliyorlar. Bu yüzden vücut ağırlığının iki katı yağı depolayabiliyorlar" dedi.

Yozgat'ta nesli tükenmekte olan toy kuşu sürüsü görüntülendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)