BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık8 banka dijital hesap için harekete geçti----

8 banka dijital hesap için harekete geçti

8 banka dijital hesap için harekete geçti
05 Ağustos 2020 - 11:59 www.finansgundem.com

Amerikalı sekiz banka, müşterilerine Google Pay üzerinde dijital banka hesabı hizmeti sunmak için Google ile işbirliğine gitti

Gelişme ile Google’ın sezgisel kullanıcı deneyimleri oluşturma konusundaki uzmanlığı, bankaların yüksek güvenlik altyapısıyla buluşacak. Bu sayede kullanıcılara, para yönetiminde yeni ve farklı bir deneyim sunabilmek amaçlanıyor.

Google Ödemeler Ekosistemi Genel Müdür Yardımcısı Felix Lin konu hakkındaki görüşlerini “Teknoloji alanındaki uzmanlığımızı kullanıcılara, bankalara ve tüm finansal ekosisteme fayda sağlamak için kullanabileceğimize inanıyoruz.” sözleriyle dile getiriyor. BBVA USA yöneticilerinden Rodríguez Soler ise “Google gibi şirketlerle yapılan işbirlikleri bankacılığın geleceğini temsil ediyor. Finans ekosistemi ve büyük teknoloji şirketleri birlikte çalıştığında gerçek kazanan tüketiciler olur.” ifadelerini kullanıyor.

Google’ın anlaşmaya vardığı bankalar arasında Bank Mobile, BBVA USA, BMO Harris, Coastal Community Bank, First Independence Bank ve SEFCU gibi bankalar yer alıyor. Yapılan işbirliği neticesinde ilk dijital banka hesapları 2021 yılında Google Pay üzerinde kullanıcılarla buluşacak. Hesaplar, FDIC sigortalı olacak ve bankaların mevcut altyapıları üzerine inşa edilecek. Bu arada Google’ın finansal kurumlar ile ortak markalı, fiziksel ve sanal banka kartlarına dair çalışmalar yürüttüğü de konuşulan bir başka konu. Bu konuya dair henüz Google’dan veya kurumlardan herhangi bir açıklama gelmediğini belirtelim.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)