BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem8 Bakan gidiyor, 4 MHP'li Bakan oluyor! ----

8 Bakan gidiyor, 4 MHP'li Bakan oluyor!

8 Bakan gidiyor, 4 MHP'li Bakan oluyor!
30 Nisan 2017 - 16:58 www.finansgundem.com

Referandum sonrası gözler AK Parti kulislerine çevrildi. Bir yandan kabine revizyonu konuşulmaya başlanırken diğer yandan Büyükşehirlerde görev değişimleri olabileceği belirtiliyor.

Kabine revizyonu konusunda Hindistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, topu Hükümet'e attı.

Cumhurbaşkanı bu konuda söz sahibi olmadığını belirtmesine karşın, "Kabine revizyonu gündemde değil" demedi.

Erdoğan, aksine, bu yönde bir gelişme olabileceğini belirterek, Hükümet'i işaret etti.

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise bugün köşesinden Ankara'dan son kulisleri paylaştı.

Mevcut hükümetten 8 Bakan ile yolların ayrılacağını belirten Ersoy Dede, 4 MHP'li ismin ise Bakan olacağını öne sürdü.

İşte Ersoy Dede'nin o yazısı;

Kimler gidecek kimler kalacak?

Ankara'nın sıcak politik gündeminde iki temel konu var..

Biri 21 Mayıs beklentisi, diğeri kabine revizyonu.. Yani yeni dönemde hem kabinede hem de MKYK'da kapsamlı bir değişiklik bekleniyor.. Erdoğan'ın 3 Kasım 2019'a "%100 Erdoğan kadroları"yla gitmeyi hedeflediği sır değil.. Bakmayın siz; "..E şimdiki kadrolarda Erdoğan'a bağlılık konusunda sıkıntı mı var?…" diye soranlara.. Herkes bugünlerde koltuğunu koruma telaşına düşmüş durumda.. Referandum gününe kadar, oyun planlarını ‘hayır' üzerine kuran AK Parti içindeki bazı AKP'lilerin 17 Nisan sabahı; "..İşte bu milletin Başkanı.." diye yaptığı Erdoğan güzellemelerini elbette herkes görüyor..

İçlerinde bakanlar da var, milletvekilleri de var parti yöneticileri de var.. Varlığını Erdoğan'a borçlu olan bu güruhun, Erdoğan'ın güç kaybetmesi üzerine yaptığı yatırımın elbette bir bedeli olacak.. Elbette her siyasi partide farklı görüşler, beklentiler olabilir.. Ayıp da değil, günah da değil.. Asıl ayıp olan aylarca arkadan film çevirdikten sonra, referandumdan ‘evet' çıkmasıyla birlikte "..ben aslında başından beri ‘evet'çiydim ki…" demek.. Bakın bazı AK Parti milletvekilleri vardı. Biliyorsunuz, 7 Haziran öncesinde; "..Kapı kapı dolaşıp bu millete başkanlığı anlatacağım.." diye beyanatlar veriyordu gazetelere.. Bütün bu kampanya sürecinde gözümüz kapılarda kaldı..

Gelen-giden olmadı.. Şimdi o numaracıyla, (misal) aylardır günde 2 saatlik uykuyla Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıp çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayan Metin Külünk aynı muameleyi mi görecek?..

Elbette bir regülasyon olacak ve buna kimse itiraz etmeyecek..

MHP'li bakan olacak mı?

Kabine revizyonuyla ilgili çok şey yazılıyor.. Hiçbirine itibar etmeyin.. Ben doğrusunu arz edeyim size.. Bakanların 1/3'i değişecek.. Bu da demek oluyor ki 7-8 bakan ayrılmış ya da başka görevlere çekilmiş olacak.. Bunlar arasında parti yönetimine kaydırılacak olanlar olabilir, Beştepe'ye çekilecek olanlar olabilir ya da bazıları tamamen sistem dışında kalabilir.. Yerlerine, hem Beştepe'den hem partiden hem de TBMM'den isimler düşünülüyor..

Yani Cumhurbaşkanı başdanışmanı gibi, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü gibi konumlarda olan bazı isimleri doğrudan yürütmenin içinde görebiliriz.. Bu vakte kadar partide önemli işler yapmış olan bazı isimleri ve milletvekili olarak katkı sunmuş başka isimleri de bu düzenlemede göreceğimizi tahmin ediyorum.. Gelelim şu meseleye.. MHP'den bazı isimlerin kabinede olmasını en alttan en tepeye kadar herkesin çok arzu ettiğini zannediyorum.. Sayı konusu net değil.. 3 de konuşuluyor, 4 de.. Fakat tek sorun AK Parti cephesinde de MHP cephesinde de, referandum sürecindeki işbirliğinin bir bakanlık pazarlığı karşılığında yapıldığı algısının oluşmaması.. Zira başından beri Bahçeli de Erdoğan da bu pazarlık iddialarını net bir dille yalanlamışlardı.. Şimdi kabinede MHP'li isimlere yer verilince Bahçeli muhalifleri yine ortalığı ayağa kaldıracaktır.. Bu algıyı oluşturmadan süreci yönetmek kolay olmayacak.."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)