BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem75 milyar dolarlık proje----

75 milyar dolarlık proje

75 milyar dolarlık proje
11 Kasım 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un Thames nehri ağzına kurmayı düşündüğü havalimanı ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Londra'ya yapılması planlanan yeni havaalanının detayları ortaya çıktı. Gerçekleştirilen plan ve tasarımlara göre Thames nehrinin döküldüğü alana yapay ada oalrak yapılacak havalimanının maliyeti 75 milyar dolar (47 milyar sterlin) olacak.
Yapay adadan oluşan Havalimanı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un önerdiği projelerden biri olduğu için "Boris Adası" olarak anılıyor. Boris Johnson'a göre proje 2050'ye kadar 250 bin kişiye iş kapısı olacak.
YAPIMI 7 YIL SÜRECEK
BBC'nin haberine göre altı pistli havalimanının yapımının ise tam 7 yıl sürmesi planlanıyor. Havalimanı projesini yürüten Testrad konsorsiyumu havalimanının kara havalimanlarına göre birçok avantajı olduğunu iddia etti. Nüfusun az olduğu bölgelere yakın olacak havalimanı gürültü kirliliğine de yol açmamış olacak. Ayrıca projenin kamulaştırma, ev yıkma gibi zorunluluklar içermediğine dikkat çeken yetkililer Londra'da yaşayan milyonlarca insan için bu projenin daha uygun olduğunu söyledi.
HEATHROW KAPATILABİLİR
Konsorsiyum projenin gerçekleşmesi durumunda Heathrow Havalimanı'nın muhtemelen kapatılabileceğini, ancak bunun da özellikle gayrimenkul sektörü için büyük fırsatlar yaratabileceğini belirdii. Konsorsiyum Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından kurulmuş birçok mimarlık, ulaşım, havacılık ve çevre uzmanı konsorsiyuma dahil olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)