BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem700 milyon TL'lik vurgun----

700 milyon TL'lik vurgun

700 milyon TL'lik vurgun
12 Eylül 2013 - 21:30 www.finansgundem.com

Eyüp'te bir otomotiv firması, taksi plakası almak isteyen 900 kişiyi dolandırdı

Eyüp'te "hayali" taksi plakası satan bir otomotiv firmasının sahibi, 900 vatandaşın yaklaşık 700 milyon lirasını alarak kayıplara karıştı.
Özellikle İstanbul'da rastlanan "hayali" taksi plakası alım-satımı, 900 vatandaşın mağdur olmasına yol açtı. Eyüp'te sahte taksi plakası pazarlayan bir otomotiv firmasının sahibi, 900 kişinin toplam 700 milyon lirasını alarak ortadan kayboldu.
Yurt içinden ve dışından çok sayıda vatandaş, paralarını değerlendirmek için geldikleri firmadan, "hayali" taksi plakası satın aldı.
"Bijon" adı verilen uygulamayla, İstanbul'daki bir taksi plakasının değerinin 16'ya bölünerek, vatandaşlara istedikleri oranda hisse satışı gerçekleştirildi.
Vergi yükümlülüğünden kurtulmak isteyen bazı vatandaşların başvurduğu uygulamada, plakalar resmi olmadığı için alıcılar ruhsat sahibi olamıyor.
Bu durumda alıcı ile satıcı arasında resmi işlem yapılamazken, satış tamamen karşılıklı güvene dayalı olarak gerçekleştiriliyor.
Ödedikleri para karşılığında "hayali" de olsa taksi plakası sahibi olduklarını ve buradan gelir elde edeceklerini uman vatandaşlar, parayı yatırdıkları firma sahibinin kaçtığını duyunca, otomotiv firmasının önüne akın etti.
Burada karşılarında herhangi bir yetkili bulamayan vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat14 Aralık 2013 17:40

    kandirilan sayisi yuzbinlere ulasmadan ortaya cikmis, adam galleri falan satin alabilecek zenginlige ulasabilirdi turkiyemde. Insan kalitemiz bu iste, sasirdik mi habere, hayir. Ondan sonra bu ulkede akp %50 oy nasil aliyor diyoruz, alir tabi.

  • Onur13 Eylül 2013 01:06

    Sen kayıtdışı gelirle devleti dolandırmaya kalkarsan olacağı bu. Hiç üzülmedim. Büyük hırsız küçük hırsızları tokatlamış. Umarım 900+1 hırsızın tamamı cezalandırılır.