BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis7 bankadan çok önemli ‘sürdürülebilirlik’ taahhüdü----

7 bankadan çok önemli ‘sürdürülebilirlik’ taahhüdü

7 bankadan çok önemli ‘sürdürülebilirlik’ taahhüdü
02 Ekim 2017 - 10:28 www.finansgundem.com

SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik, yazarımız Fatih Çil’e konuştu, bankaların imza attığı Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi'nin önemini anlattı.

FINANSGUNDEM.COM

SKD ve Global Contact Türkiye tarafından düzenlenen 5. Sürdürülebilir Finans Forumu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Forumda Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, Yapı Kredi ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın imza attığı Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi'nin lansmanı yapıldı. Yazarımız Fatih Çil’e konuşan, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik, konunun önemini Finans Gündem okuyucuları için değerlendirdi. Canan Ercan Çelik şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir kalkınmada en önemli kaldıraçlardan ve gerçekten etkisi en büyük olanlardan birisi finansal kaynaklar ve onlara erişimdir. O anlamda bence 7 öncü lider nitelikteki Türk bankasının bir araya gelip bu yolculuğu destekleyeceklerine dair bir niyet ortaya koyması, bunu bir taahhüde döndürmesi ve iş dünyasına bu dönüştürücü vaadi yapması gerçekten çok kritikti. Çünkü önümüzde büyük bir değişiklik var. İklim değişikliği ile mücadele gereği bunda finans sektörünün rolü ve payı da net. Önümüzde çok hızlı koşmamız gereken, yaptığımız harabiyeti dengeleyip mümkün olduğu nispette pozitife döndürmemiz gereken yıllar var ve o yıllar içinde gerçekten finans sektörün etkisi çok tanımlayıcı.  Onun için bugünkü etkinlik,  bu mücadelenin içinde ne kadar çok sayıda ve katmalı bir paydaş haritası olduğunu göstermek açısından önemliyken,  bunun en önemli oyuncularından birisi olan Türkiye Finans sektörünün ortaya koyduğu birlik, niyet ve taahhüt noktasında çok kritikti. Bu yüzden bugünkü forumu çok önemsiyoruz.”

Yapılan etkinlik çerçevesinde  İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD)  misyonu, yaptığı çalışmalar ile geleceğe yönelik dileklerini de paylaşan Canan Ercan Çelik sözlerini söyle tamamladı:

“İş dünyasında sürdürülebilir kalkınmanın temsilciliğini yapmak, buradaki savunuculuğu üstlenmek, politika değişikliklerini, mevzuattaki gelişmeleri desteklemek, iş dünyasındaki en iyi uygulamaları ortaya çıkarmak ve orada bir rehberlik misyonunu gerçekleştirmek bizim varlık amaçlarımızın içinde. Bugünkü etkinlik özelinde Finans Zirvesi bizim 5 yıldır yaptığımız, çeşitli başlıklarda gerçekten çok önemli bir perspektifle ele aldığımız bir boyut.  Ama sadece bizim çabalarımız yeterli olmaz. Burada herkesin, hepimizin güç birliği yapması lazım. Onun için Global Compact Türkiye, Birleşmiş Milletler’in bu konuda ortaya koyduğu hedefler çerçevesinde bizim önümüzü açtı.  Zamanında TÜSİAD şapkası altında başlayan, Global Compact’ın önayak olduğu, bizim bütün çalışma ekibimizle, dernek olarak kaynaklarımızla desteklediğimiz bir oluşum bu geldiğimiz nokta. Açıkçası aynı işbirliğinin genişleyerek farklı platformlarda da daha da kapsayıcı olarak devamını diliyorum.”

(soldan) Fatih Çil, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Başkanı Canan Ercan Çelik, Dernek Genel Sekreteri Konca Çalkıvik.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)