BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'7 aşıdan 3'ünün insan uygulamaları başladı'----

'7 aşıdan 3'ünün insan uygulamaları başladı'

'7 aşıdan 3'ünün insan uygulamaları başladı'
09 Nisan 2021 - 14:28 www.finansgundem.com

Yerli aşıyla ilgili önemli bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'deki 7 Kovid-19 aşı çalışmasında ilerleme kaydedildiğini, 3'ünün insan uygulamalarına başlandığını duyurdu.

Ankara Şehir Hastanesi Klinik Araştırma Merkezi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şöyle konuştu;

"Dünya standartlarında bu merkez 24 yataklıdır. Bugün ziyaret ettiğimiz Ankara Şehir Hastanesi’ndeki bu merkez 20 yataklıdır. Yani dünya standartlarının çok üzerinde. Aşı çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibariyle 18 tane fiili olarak çalışılan aşımız var ve 7 tanesini biz yakinen takip ediyoruz. Bu 7 tanesinden 3’ünde insan çalışmaları uygulanmaya başlamıştır.

Yani 7 tane çok ciddi çalışmalar yürütülen aşılarımız var. Her şey tamamlandıktan sonrasında seri üretime geçildiğinde çalışmaların yapıldığı bir süreci yürütüyoruz. Süreç tamamlandıktan sonra uygulamalara başlayacağız. Ben buradan vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapmak isterim. Son derece güvenli, aşı kimyasal olarak üretiliyor ancak bunun güvenilir olduğu tespit ediliyor. İnsan üzerindeki uygulama aşamasına geçilmiş oluyor. Burada herhangi bir hastalığı olmayan ve Covid-19’a yakalanmayan vatandaşlarımızı burada gönüllü olarak davet ediyorum.

Özellikle bir aşımızda Nisan sonunda 3. Faz çalışmalarını uygulamaya başlıyor olacağız. Orada gönüllülere ihtiyacımız olacak. İnşallah çok kısa sürede sonuçlarını alırız. Şuana kadar gelen sonuçlar son derece pozitif bundan sonraki süreçte biz de çok sıkı takibi altındayız."

Yerli aşıda Faz-2 bugün tamamlanacak

 

İtalya'da şok! 'Yanlış insanları aşıladılar'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)