BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis69 yıllık ilaç firması satıldı----

69 yıllık ilaç firması satıldı

69 yıllık ilaç firması satıldı
06 Kasım 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

SBK Holding sağlık sektöründeki satınalmalarını sürdürüyor

Geçtiğimiz haftalarda Münir Şahin ve BETASAN gibi sağlık sektöründeki firmaları yabancılardan satın alan SBK Holding bugün de Biofarma’yı satın aldığını açıkladı. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Umut vadeden Türk şirketlerini yabancılardan alarak tekrar Türk yapacağız” dedi.
 
85 yıllık mazisiyle Türkiye’nin en eski ilaç şirketlerinden olan Münir Şahin’i 2 ay önce bünyesine katan SBK Holding yine bir satın almaya imza attı. Dünya ilaç sektörün de önemli yere sahip İspanyol ve Ürdünlü firma ile aynı masaya oturan SBK Holding bu yarış içerisinde tek Türk firma olarak yer aldı. Biofarma’yı diğer rakiplerinden sıyrılarak bünyesine dahil etti. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Biofarma sağlık sektöründe 3’üncü satın aldığımız şirket oldu. Bunun yanında 2 tane özel hastaneyi bünyemize kattık. 2 tane daha almak için görüşmelerimiz sürüyor. Yalnızca sağlık değil, inşaat dışında tüm sektörlerde umut vadeden şirketleri yabancılardan geri alıp tekrar Türk kimliğine kavuşturacağız” sözlerini kullandı.

3 BİN 869 ÇALIŞANI VAR

Korkmaz, “Bu şirketleri bünyemize dahil ederek şirketlerin yapılandırılmasını sağlamaktayız. Bir anlamda kurtarma ve iyileştirme operasyonu gerçekleştiriyoruz. Satın aldığımız mevcut marka ve şirketlerin değerini eskisinden daha yüksek seviyeye ulaştırıyoruz. Bir anlamda şirketlere yönelik “yetenek avcılığı” yapan bir holdingiz diyebilirim” sözlerini kullandı. SBK Holding ‘in bünyesinde 3. 869 çalışanı bulunuyor. 

TEMELİ 1945'TE ATILDI

Temelleri 1945’li yıllarda atılan Biofarma ,faaliyetlerini 1950-1989 yılları arasında İstanbul’un  Mercan semtinde faaliyete başlamış.  1973 yılında Eczacı Mustafa ÖNCEL tarafından satın alınan ve sonrasında da  Limited Şirkete dönüşen Biofarma,  1990 yılında, kuruluş yeri olan Mercan-İstanbul'daki tesislerinden Sancaktepe / İstanbul'daki 17.000 m²'lik arazi içerisinde inşa edilmiş 15.000 m²’lik modern tesislerine taşındı. Firma 1998 yılında Anonim şirket haline dönüştü. Biofarma, Isanne S.a.r.l  Lux. Bünyesinde bulunuyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)