BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin67 ülkede yapılan anket: Para insanı değiştirir mi?----

67 ülkede yapılan anket: Para insanı değiştirir mi?

67 ülkede yapılan anket: Para insanı değiştirir mi?
13 Mart 2022 - 12:12 www.finansgundem.com

Dünya genelinde 46 bin kişi üzerinden yapılan ankette, “paranın insan üzerindeki etkisi” araştırıldı. Sonuçlar ilginç…

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zengin olup mutlu olmama durumunu anlatan deyiş: Parayla saadet olmaz, Ülkemizde sık sık kullanılır ir de “iki çıplak da bir hamama yakışır” deyişi vardır. Paranın insan hayatındaki değişimi için 67 ülkede 46 bin kişiyle anket yapılıyor. Anketin ortak noktası fazla para ahlaki değerleri düşürüyor.
Bu, kapsamlı araştırma sonuçları özetle şöyle:

“İnsanlar paranın her zaman mutluluk getirmediğini söylerler. Burada sihirli kelime "her zaman" dır. Mutluluk getirirler ama geçicidir. Bununla birlikte, genel olarak zenginliğin getirdiği şey, ahlaki değerlerde bir düşüştür.”

Araştırmaya göre, zenginlerin kötü insanlar olma olasılığı daha yüksek. Fakirlerin ise daha nazik ve daha yüksek etik standartları olduğuna inanılıyor.

TABİİ KARAKTER DE ÖNEMLİ…

Norveç'in Kristiansand kentindeki Agder Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ankete göre, mizaç, karakter ve deneyimler gibi diğer faktörlerin devreye girmesiyle, kişinin davranışı sahip olduğu paradan tam olarak etkilenmiyor. Bununla birlikte, yoksul insanların hayır kurumlarına bağışta bulunma ve bir insan veya hayvana yardım etmek olasılığının daha yüksek.
Araştırma ekibi; Yardıma ihtiyacı olduğunda Pamuk Prenses'e bakan yedi çalışkan cüceyi kazanan Külkedisi'ni örnek gösteriyor.

Ancak, insanlar yaşlandıkça, işleri daha karmaşık görmeye başlıyor. Yoksulların yalnızca yaşayabilecekleri kadar para kazanmayı düşündüklerini söyleyen bir eğilimden bahsediliyor. Ancak, araştırmacılar anket sonuçlarına göre bu iddiaları çürütüldüğünü söylüyor. Yaşlandıkça daha fazla kazanma duygusu yok olmuyor.

YOKSULLAR DAHA BAĞIMLI

Agder Üniversitesi'nde profesör olan Tobias Otterbring, "Bazı araştırmalar sosyoekonomik durum ile moral arasında pozitif bir ilişki gösterirken, diğer çalışmalar negatif bir ilişki gösteriyor. Yoksulluk içinde yaşayanlar muhtemelen diğer insanlara daha bağımlıdır. Belki de sosyal çevrelerine karşı daha duyarlıdırlar. İnsanların ahlakının sadece küçük bir kısmı sosyo-ekonomik durumlarına göre açıklanabilse bile, tüm dünyaya baktığımızda bunun önemli sonuçları olacağını hayal edebiliyoruz" dedi.Bu arada, anket yaptırım uygulanan kişiler arasında milyarder Alisher Usmanov ve Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’un da bulunduğu bazı Rus seçkinlerin aile üyeleri de dahil olmak üzere pek çok kişi bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)