BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem67 polis rehin alındı----

67 polis rehin alındı

67 polis rehin alındı
20 Şubat 2014 - 20:34 www.finansgundem.com

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yönetim karşıtı gösterilerde protestocular tarafından 67 emniyet görevlisinin rehin alındığını açıkladı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, hükümet karşıtı gösterilerde 67 emniyet görevlisinin protestocular tarafından rehin alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, radikal gruplar tarafından yapılan saldırılarda 67 emniyet görevlisinin rehin alındığı, söz konusu emniyet görevlilerinin durumunun belirsiz olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın, rehin alınan emniyet görevlilerinin kurtarılması için yasalarda öngörülen silah dahil tüm yöntemleri kullanma hakkına sahip olduğu hatırlatıldı.

36 kişi öldü
Kiev'de bugün çıkan çatışmalarda 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugünkü kayıplarla birlikte 18 Şubat'tan beri yaşamını yitirenlerin sayısının 64'e ulaştığı belirtildi.

Bu arada, muhalif Svoboda partisi milletvekili, göstericilerin oluşturduğu Ulusal Direniş Hareketi'nin sağlık sorumlusu Svyatoslav Hanenko, partinin resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, bugün 60'a yakın göstericinin öldürüldüğünü iddia etti.

Beyaz Saray'dan Yanukoviç'e çağrı
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna güvenlik güçlerinin, kendi halkına karşı otomatik silahlarla ateş açması görüntülerinden öfke duyduk. Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i, güvenlik güçlerini Kiev kent merkezinden derhal geri çekmeye ve barışçıl protesto hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz ve protestoculara da kendilerini barışçıl şekilde ifade etmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Ukrayna ordusunu, siyasi araçlarla çözülebilecek ve çözülmesi gereken bir ihtilafa müdahil olmamaya çağırdıklarını da kaydeden Carney, açıklamasında, "Güç kullanımı krizi çözmez. Şiddete son vermek ve Ukrayna halkının şikayetlerini ele alan ve gerilimi azaltan anlamlı diyalog başlatmak için net adımlar atılmalı" ifadesine yer verdi.

Carney, ABD'nin, şiddetten sorumlu olanlardan hesap sorulması ve Ukrayna halkına birleşik ve bağımsız bir Ukrayna'yı daha iyi bir gelecek yoluna yeniden oturtmak için yardımcı olunması amacıyla Avrupalı müttefikleriyle birlikte çalışacağını belirtti.

Kırım'da tedirgin bekleyiş
Ukrayna'da meydana gelen olaylar, ülkeye bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde endişeyle takip ediliyor. Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov'un, ülkedeki olayların daha da tehlikeli boyutlara ulaşması durumunda Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasının gündeme gelebileceği yönündeki açıklamaları, krizin Kırım'a da sıçrama olasılığını gündeme getirdi. 

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Konstantinov, "İstikrarsızlığın ciddiyetini koruması durumunda, Kırım Ukrayna'dan ayrılabilir. Bu, Ukrayna'nın dağılması durumunda mümkün olabilir" diye konuştu. 

Konstantinov, Ukrayna'daki krizde birçok Avrupa ülkesinin aktif rol oynadığını belirterek, sokak olaylarının iç savaş başlangıcı tehlikesi oluşturduğunu ve Ukrayna yönetiminin sorumluluk almaktan kaçındığını ifade etti.

Her ne kadar Kırım'da durum şu anda sakin olsa da, Konstantinov'un açıklamaları krizin derinleşme ihtimalinin bulunduğuna işaret ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)