BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin67 milyon yıllık dinazor fosili 31,8 milyon dolara satıldı----

67 milyon yıllık dinazor fosili 31,8 milyon dolara satıldı

67 milyon yıllık dinazor fosili 31,8 milyon dolara satıldı
24 Mart 2022 - 16:36 www.finansgundem.com

"Stan" ismiyle bilinen 67 milyon yıllık T-Rex fosili, açık artırmayla yaklaşık 31,8 milyon dolar (472 milyon TL) gibi yüksek bir fiyatla satın alan gizemli kişi ortaya çıktı.

1992 yılında keşfedilen ve uzun süredir ABD’deki Black Hills Jeolojik Araştırma Enstitüsü'nde sergilenen “Stan” lakaplı Tyrannosaurus Rex iskeleti, açık artırmayla dudak uçuklatan bir fiyattan satılmıştı. 11,27 metre uzunluğundaki dinozor fosili, yaklaşık 472 milyon TL’lik (31,8 milyon Dolar) bir fiyatla yeni adresine gidiyor.

Paleontologlar, ismi gizli tutulan bir alıcıya yapılan müzayede satışının nadir bulunan iskeletlerin maliyetini artıracağından, daha küçük müzeleri fiyatlandıracağından ve araştırmacılarla halkın bu varlıklara erişimini engelleyeceğinden endişeliydi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan fosili kimin satın aldığı bilgisi ise sır gibi saklanıyordu. Gerçek, 1,5 yılın sonunda ortaya çıktı. National Geographic dergisi, Amerikan ticaret kayıtlarını kullanarak Mayıs 2021’de New York’tan Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan 5,6 tonluk sevkiyatı takip etti.

Buna göre “Stan” isimli fosil, bundan böyle Abu Dabi Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenmek üzere yola çıkmıştı. National Geographic’e açıklama yapan müze yetkilileri haberi doğruladı ve zooloji, paleontoloji, deniz biyolojisi, yer bilimleri ve moleküler araştırmalara odaklanan bir araştırma tesisi kurup işleteceklerini açıkladı.

Dev bankaların iklim hedefleri fosil yakıtlara yenildi

 

İnsana ait en eski fosil, bilinenden 33 bin yıl daha eski

 

İngiltere'de taş ocağında mamut fosilleri bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)