BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem6.3'lük deprem! Tsunami uyarısı verilebilir----

6.3'lük deprem! Tsunami uyarısı verilebilir

6.3'lük deprem! Tsunami uyarısı verilebilir
26 Temmuz 2021 - 15:57 www.finansgundem.com

Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan Endonezya'daki deprem geniş bir alanda hissedildi, sarsıntının merkez üssü en yakın yerleşim noktasına 96 kilometre uzaklıkta.

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Endonezya'da birkaç gündür hareketli olan fay hattında dakikalar önce 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntının merkez üssü en yakın yerleşim olan Luwuk'a 96 kilometre uzaklıkta. Deprem geniş bir alanda hissedildi.

Endonezya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Endonezya'da 2004 yılının son günlerinde meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem Hint Okyanusu'na kıyısı olan 13 ülkeye dev tsunami dalgaları götürmüştü. Tarihin en uzun depremi olarak kayıtlara geçen sarsıntı, sekiz dakikadan fazla sürmüş ve 230 bini aşkın insan hayatını kaybetmişti.

Marmara için 'tsunami' uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)