BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi6 trilyon dolarlık zirve ----

6 trilyon dolarlık zirve

6 trilyon dolarlık zirve
26 Şubat 2013 - 10:05 www.finansgundem.com

Dünyada ekonomiyi yöneten 'Genç Başkanlar Organizasyonu' en büyük etkinliğini Türkiye'de yapılacak

Dünyada 6 trilyon dolarlık ekonomiyi yöneten ‘Genç Başkanlar Organizasyonu’ (YPO) en büyük etkinliğini Türkiye’de yapacak. Hürriyet Gazetesinden Hülya Güler'in haberine göre  2 bin 500 genç CEO’nun geleceği zirvede, Coca- Cola Başkanı Muhtar Kent, Fiat Başkanı Sergio Marchionne, eski başbakanlardan Tony Blair, Gerhard Schröder ve Yorgo Papandreu da kriz deneyimlerini anlatacak.
Dünyada 15 milyon kişiyi istihdam eden ve 6 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü yöneten genç liderler 28 Şubat-01 Mart tarihleri arasında İstanbul’a geliyor. 120 ülkede 20 bin üyesi bulunan Genç Başkanlar Organizasyonu’nun (Young Presidents Organization-YPO) İstanbul’da gerçekleştireceği 2013 Global Liderler Zirvesi’ne 2 bin 500 genç CEO katılacak. 1970’li yıllardan bu yana YPO üyesi olan Organik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski, “Bu zirve Türkiye için büyük bir fırsat. Neden derseniz, gelenlerin hepsi genç CEO’lar ve yarının yatırım kararlarını bunlar verecekler. Dolayısıyla Türkiye’yi şimdiden tanımaları, sunduğu fırsatları şimdiden öğrenmeleri çok önemli” dedi.
EN KAPSAMLI ETKİNLİK
YPO’nun her yıl bölgesel ve global kapsamlı pek çok etkinlik düzenlediğini belirten Kasloswski, “İstanbul’daki bu etkinlik çok önemli. 1950’lerde kurulmuş YPO’nun bugüne kadari en büyük ve en kapsamlı etkinliği olacak. 2 bin 500’ün üzerinde üye katılım sağlıyor. Bu muazzam bir rakam” diye konuştu. Katılımcıların çoğunun Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik performansının farkında olduğunu söyleyen Kaslowski şöyle devam etti: “Ancak hemen hepsinin merak ettiği, bu performansın sürdürülebilir olup olmadığı. Türkiye’nin sahip olduğu siyasi istikrarla birlikte, bölgesindeki fırsatları daha iyi değerlendirerek bu olumlu performansını sürdüreceğini çok iyi bir şekilde anlatması lazım.”
ESKİ BAŞBAKANLARIN DENEYİMİ
Kaslowski, Coca-Cola Company Başkanı Muhtar Kent, dünyaca ünlü sirk Cirque du Soleil’in kurucusu Guy Laliberte ve Fiat Başkanı Sergio Marchionne konuşmacılar arasında yer aldığını belirtti. Türkiye’den de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve ekonomi ile ilgili  bakanların katılmasının beklendiği zirvede İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu da birer konuşma yapacaklar.
Evsahipliği için muazzam yarış
49 yaşını geçtikten sonra, YPO’nun bir üst organizasyonu olan World President Organisation (WPO) üyesi olan Aldo Kaslowski, 1980’li yıllarda YPO’nun Türkiye yapılanmasını kurmuş ve kurum içinde Avrupa, Asya, Ortadoğu Başkanlığı olmak üzere pek çok üst düzey görev üstlenmiş. İstanbul’daki zirvenin hazırlıklarıyla da bizzat ilgilendiğini kaydeden Kaslowski, küresel krizin yer yer etkilerini sürdürdüğü dünyanın ekonomik atmosferinde Türkiye’nin genç liderler açısından son derece ilgi çekici bir pazar olduğunu vurgulayarak, “O nedenle bu kadar büyük bir katılım sağlandı. Bu zirveye evsahipliği yapmak için birçok ülke muazzam bir lobi çalışması yürüttü ama sonunda Türkiye tercih edildi” diye konuştu. 40 yaş altındaki yönetici, kitle önderi ve sanatçıların üye oldukları YPO’ya üyelik 49 yaşına kadar sürdürülebiliyor. Ondan sonra isteyen üye WPO üyesi olabiliyor.
YPO üyeliğinin avantajı büyük
Günümüzde YPO üyeliğinin 120 ülkede 20 binin üzerinde üyeye istenildiği anda ulaşma imkanı anlamına geldiğini belirten Aldo Kaslowski, üyeliğin avantajlarını kendi yaşadığı deneyimi bir deneyimi anlatarak şöyle aktardı: “Ben yıllardır bir ülkeye gideceksem özellikle iş içinse mutlaka o ülkedeki YPO üyeleriyle mutlaka temas ederim. Bir keresinde 1980 öncesi süreçte iş yaptığımız bir yabancı şirket, kendilerine ödeme yaptığımız halde yapılmadığını iddia ediyor. O zamanlar Türkiye’de döviz işlemleri Merkez Bankası üzerinden yapılıyordu. Bizim Merkez Bankası’na soruyorum, ‘ödeme yapıldı’ deniyor. Ama şirket hayır yapılmadı diyor. Ben de o ülkenin Merkez Bankası Başkanı’yla görüşüp onlara bizzat sormak istedim. O ülkedeki YPO üyesi bana bir saatte randevu aldı. Bu muazzam bir güç, muazzam bir ilişkiler ağı, dünya ile iş yapmak isteyen gençlere but tür tüm etkinliklerde yer almalarını öneriyorum. Benim iki oğlum da üye.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)