BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem6 partiden 'parlamenter sisteme dönüş' mesaisi----

6 partiden 'parlamenter sisteme dönüş' mesaisi

6 partiden 'parlamenter sisteme dönüş' mesaisi
21 Eylül 2021 - 19:47 www.finansgundem.com

6 muhalefet partisinin temsilcilerinin 'parlamenter sisteme dönüş' için bir araya geldiği bildirildi

6 partinin temsilcileri, 'parlamenter sisteme dönüş' için ortak metin oluşturma amacıyla İstanbul'da toplantı düzenledi.

Halk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın haberine göre, ikinci kez düzenlenen toplantı dün akşam İstanbul’da gerçekleşti.

Toplantılara, partilerin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu isimleri katıldı.

CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Profesör Bahadır Erdem, Saadet Partisi’nden Genel Başkan Yardımcısı avukat Bülent Kaya, Demokrat Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Millet İttifakı’nı temsilen toplantıdaydı.

Millet İttifakı partilerine ek olarak DEVA’dan hukukçu Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi’nden Ayhan Sefer Üstün toplantıda hazır bulundu.

'Düzenlenmesini Kılıçdaroğlu istedi'

Halk TV’ye bilgi veren kaynaklar, “Bu toplantıların düzenlenmesini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediğini aktardı. Ardından öteki partilere de teklif götürüldü ve her partinin genel başkanının görevlendirmesiyle dün akşam ikinci toplantı yapıldı. Toplantılar bundan sonra da devam edecek. Her parti kendi parlamenter sistem önerisini masaya götürüyor, onun üzerinde görüşmeler yapılıyor. Ortak bir metin hazırlanmaya çalışılıyor. Ortak bir metin oluşturulduktan sonra belki de genel başkanlar ortak bir açıklama ile bunu kamuoyu ile paylaşacak. O açıklamanın nasıl yapılacağı henüz net değil. Ama amaç, ortak metin oluşturmak” dedi.

'Toplantıların amacı ittifak arayışı değil'

Gelecek Partili ve DEVA’lı kaynaklar ise, bu toplantıların amacının bir ittifak arayışı olmadığının altını çizerek, “Amaç; temel meselelerde ortaklaşılan noktaları tespit etmek, çözümler üretmek” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan gençlere mesaj

Sedat Peker'e 6 yıldan fazla hapis istemiyle dava açıldı

Zuckerberg ile Trump arasında gizli anlaşma!

 

ETİKETLER :