BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi6 bin Filistinli'ye iş imkanı----

6 bin Filistinli'ye iş imkanı

6 bin Filistinli'ye iş imkanı
20 Kasım 2013 - 05:31 www.finansgundem.com

TOBB, Cenin'de yapacağı organize sanayi bölgesi için imza töreni düzenledi. Hisarcıklıoğlu, "8 yıl önce gelecektik. Güç olmasın da geç olsun" dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Filistin'de yapacağı organize sanayi bölgesi için mutabakat zaptı imzalandı.

TOBB'a bağlı TOBB-BİS A.Ş.'nin, Batı Şeria'daki Cenin kentinde yapacağı organize sanayi bölgesi için imza töreni düzenlendi.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Ulusal Ekonomi Bakanı Cevat Naci, Maliye Bakanı Şükrü Bişara ile Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törende, sanayi bölgesinin "kamulaştırma bedeli için gereken 10 milyon dolarlık paranın ödenmesine ilişkin mutabakat zaptı" imzalandı.

-6 bin Filistinliye iş imkanı

Hisarcıklıoğlu, 6 bin Filistinliye iş imkanı sağlayacak projenin imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada projede çok önemli bir engeli aştıklarını belirterek, “Artık dönüm noktasındayız, bu noktaya 8 sene evvel gelmeyi istiyordum. Burası bana özel bir şey öğretti, bir Arap atasözü derki, 'Üzüm tane tane yenir' der, bir Türk atasözü de, 'Güç olmasın da geç olsun' der. Nihai olarak imzalanacak bu mutabakat metniyle kamulaştırma sorununu çözmüş olduk. Şimdi enerjimizi dünyanın en güzel sanayi bölgesi yapmak için uğraşacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mutabakat zaptı TOBB adına TOBB-BİS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Filistin adına Ulusal Ekonomi Bakanı Naci ve Maliye Bakanı Bişara tarafından imzalandı.

-3 yılda tamamlanacak

Projenin hayata geçmesi halinde bölgede iş hayatına büyük katkıda bulunacak projeyle üretilecek sanayi ürünleri İsrail’in Haifa Limanı'ndan dünya pazarlarına açılma imkanı bulacak. 6 bin kişeye doğrudan iş imkanı sağlayacak proje için Alman hükümeti de destek veriyor. Bin dönüm arazi üzerine kurulacak Cenin Organize Sanayi Bölgesi yapılacağı yer itibariyle Haifa Limanı'na ve Ürdün sınırına 30 kilometrelik mesafede yer alacak. Projenin beklenen takviminde yürümesi halinde ise 3 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Filistin’de Rıfat Hisarcıklıoğlu'ya Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve Türk işadamları da eşlik etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)