BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak5400 konut yıkılacak----

5400 konut yıkılacak

5400 konut yıkılacak
31 Ağustos 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Muğla’da 2 yıl önceki denetimlerde 5400 bin kaçak yapı tespit edildiği ortaya çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ege ve Akdeniz kıyılarında imara aykırı yapılaşmayla mücadele talimatı sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma başlatırken, Muğla’da 2 yıl önce yapılan denetimlerde 5 binden fazla yıkılması gereken yapı tespit edildiği ortaya çıktı.
Kaçak yapılaşmayla mücadele etmediği belirlenen belediye başkanlarına dava açılabileceği belirtiliyor.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı’nca 2011’de yapılan denetimlerde Muğla ve ilçelerindeki denetlemelerde, imara aykırı olarak inşa edildiği tespit edilerek yıkımı gerçekleştirilmesi gereken beş binden fazla yapının bulunduğu ortaya çıkarıldı.
Valilik değerlendiriyor
Müfettişler, başta Bodrum, Marmaris, Fethiye olmak üzere Muğla’nın tüm ilçelerinde yerinde denetim yaparak 5 bin 400 kaçak yapı tespit etti. Bu yapıların yıkımının gerekmesine rağmen yıktırılmadığı, yapılar içinde oteller, moteller ve pansiyonların yanı sıra ünlü kişilere ait villaların bulunduğu belirlendi. Müfettişler, bu incelemeler sonrasında valiliğin söz konusu yapıları yıktırması gerektiği görüşüyle hazırladıkları raporu İçişleri Bakanlığı’na teslim etti. Müfettişlerin bu raporuna karşın bölgede toplu olarak herhangi bir yıkımın gerçekleştirilmediği öğrenildi.
Gerek söz konusu tespitler, gerekse Erdoğan’ın talimatı sonrasında bölgedeki son durumun Muğla Valiliği’nce değerlendirmeye alındığı öğrenildi. Bu çerçevede Muğla Valiliği’nin, İmar Yasası’ndaki son değişiklikler sonrasında oluşan farklılıkları değerlendirmeye aldığı ve yıkımı yapılacak yerlerin yeniden tespit edileceği kaydedildi.
TCK 184 tehlikesi...
Kıyılardaki kaçak yapılaşmayla mücadele etmeyen belediye başkanlarını önemli bir tehlikenin beklediği de ortaya çıktı. Kulislere göre, kaçak yapılaşmaya göz yuman belediye başkanları için TCK’nin 184. maddesi uygulanacak.
İmar kirliliğine karşı mücadeleyi sağlayan bu maddeye göre, 2004’ten sonra yapılan yapıların kaçak ya da imara aykırı inşa edildiğinin tespiti halinde belediye başkanları ile bu yapılara izin veren kamu görevlileri hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle adli soruşturma başlatılabilecek.
Belediye başkanları ile kamu görevlilerinin görevden alınması da gündeme gelebilecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)