BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5.3 milyar liralık senet protesto oldu----

5.3 milyar liralık senet protesto oldu

5.3 milyar liralık senet protesto oldu
26 Ağustos 2015 - 06:44 www.finansgundem.com

TBB Risk Merkezi verilerine göre ilk yedi aylık dönemde protestolu sene sayısında değişim yaşanmazken tutarda yüzde 26'lık artış dikkat çekti

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre yılın ilk yedi aylık döneminde protestolu senetlerin tutarı yüzde 26 arttı.

TBB, Ocak-Temmuz 2015 döneminde 564 bin adet senet protesto edilirken, bu senetlerin toplam parasal tutarının 5.3 milyar TL olduğunu duyurdu. Protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine göre değişmezken, tutarı yüzde 26 oranında arttı. 2014 yılının ilk yedi aylık döneminde 4.2 milyar dolarlık, yıl toplamında ise 8.2 milyar TL’lik senet protesto olmuştu.



İstanbul en önde

Yılın ilk yedi aylık dönemini kapsayan sürede, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya oldu.
Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 28’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, İstanbul’u yüzde 13 ile Ankara, yüzde 6 ile İzmir, yüzde 5 ile Gaziantep ve yüzde 4 ile Antalya izledi.
Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise Kilis, Bayburt ve Tunceli olarak sıralandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)